Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  20.03.2018 17:58:33

PX liga v plusu, Bundesliga bez překvapení. Facebook si vstřelil vlastní branku

Řečeno fotbalovou terminologií, domáci PX liga si dnes udržela zisky. Index PX pražské burzy zpevnil o +0,37 %. V německé Bundeslize favorité splnili své role: Index DAX vyrostl o 0,76 %. Ve Spojených státech se ale nedaří Facebooku, který má našlápnuto k druhé porážce v řadě.

V domácí soutěži je dnes mírným překvapením propad akcií společnosti ČEZ o 1,47% (CZK 501) v důsledku negativního výhledu pro rok 2018. Společnost ho dnes představila spolu s výsledky hospodaření za uplynulý rok, které v parametrech čistého zisku a zisku EBITDA ale překonaly odhady.

Philip Morris dnes potvrdil roli favorita a nakonec si připsal 1,37% (CZK 17 780). Vítězně z dnešní seance vzešlo i defenzivní duo O2, která si připsala 0,88% (CZK 286) a Moneta, která bez zaváhání posílila 0,65% na 84,95 CZK.

V německé Bundeslize překvapily vítězstvím na hostujícím hřišti akcie společnosti Porsche, které si připsaly 2,5% (EUR 68,02). Ostatní týmy z čela tabulky nezaváhaly, a splnily tak role favoritů. Deutsche Lufthansa +2,7 % (EUR 27,39), BMW +1 % (EUR 85,99), Volkswagen +0,9 % (EUR 162,00) a Deutsche bank +0,9 % (12,66 EUR).

Obchodování v USA je dnes mírně nervózní a favoritům se zatím nedaří. Největším překvapením je poločasová prohra Facebooku, který si vstřelil vlastní branku v podobě vyšetřování úřadem pro ochranu dat a prohrává tak o 4,1 % (USD 165,46). Vypadá to tak na druhou porážku v řadě. Výrazným zaváháním prochází i společnost Oracle, jejíž akcie si odepisují 9,3% a klesají na hodnotu USD 47,11. Dostane se Oracle opět do formy a dosáhne na nová maxima?

Konglomerát GE pokračuje celou sezónu v nepřesvědčivých výkonech a ani dnešní den není výjimkou. V poločase prohrává už o 2,6% (USD 13,71) a převedený výkon nenasvědčuje tomu, že by mělo v druhém poločase dojít k obratu.

Index Dow Jones +0,6 %, S&P + 0,2 % a Nasdaq Composite +0,4 %.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

02.02.2023ECB přinesla mírné překvapení, zatímco ČNB se obešla bez něj (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
05.11.2020ČNB bez překvapení, sazby se nemění Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
24.09.2020Makro: ČNB beze změny a bez překvapení Research (J&T BANKA)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688