Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  12.03.2018 14:06:20

Deutsche Bank vyplatí 2 miliardy eur na bonusech. Chce si udržet lidi


Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank, která je už třetím rokem v červených číslech, hodlá svým zaměstnancům vyplatit za loňský rok bonusy v celkové výši dvou miliard eur. Banka se obává, aby jí bankéři nepřešli ke konkurenci, uvedla agentura Reuters. V rámci nynější restrukturalizace pak banka plánuje do konce roku 2022 zrušit podle zdrojů agentury Bloomberg asi 6000 pracovních míst v maloobchodní součásti, navíc k dříve ohlášeným škrtům 9000 pozic.
 
Nejvyšší management se nicméně bonusů vzdá, což podle člena představenstva Karla von Rohra není projevem toho, že by dělal špatnou práci, ale protože přijímá odpovědnost.

Deutsche Bank se v posledních letech potýkala s vysokými náklady na řešení právních sporů. Zatímco za rok 2015 vyplatila bonusy v celkové výši 2,4 miliardy eur, za rok 2016 už jen asi 546 milionů eur.

Bonusová politika Deutsche Bank se dostala pod palbu kritiky už v lednu, kdy banka oznámila bonusy za jednu miliardu eur a její šéf John Cryan je obhajoval jako "jednorázovou investici", jejímž účelem je udržet si zaměstnance. Bonusy za rok 2018 už mají být těsně spjaty s výsledky.

Banka hodlá celosvětově snížit počet pracovních míst z úrovně roku 2015 o 9000, což znamená každou desátou pozici. Z toho 4000 připadne na Německo. Ústav se snaží každoročně rušit přes 1000 míst prostřednictvím dobrovolných odchodů a přirozeného úbytku.

Ústav nyní zavádí integraci maloobchodní součásti do aktivit pobočky Postbank a podle šéfa banky by spojení mělo přinést roční úsporu nákladů kolem 900 milionů eur. V nově utvářené maloobchodní divizi chce banka snížit počet pracovních míst do roku 2022 o 6000, navíc ke zmíněným 9000, tvrdí zdroje Bloombergu.

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688