Velikonoční aranžování květin: pozvěte jaro domů

Květiny se probouzí se zimního spánku, vzduch voní jarem a Velikonoce jsou už skoro tady. Plno důvodů, proč prosvětlit svůj domov květinami v zářivých jarních barvách. Žlutá zlatého narcisu, svěží zelená či lehká bílá – poslužte si!
 

Jako nádech jara

Od jednoduchého stonku po velkou vázu překypující květinami. Cibuloviny jsou rychlý a snadný způsob, jak do domu přinést jarní atmosféru a svěží vzhled – přesně to, co o Velikonocích potřebujete! Žluté cibulky vám vytvoří slunečnou, svítivou atmosféru. Žlutá barva vás dokáže rozveselit a zvednout ze židle. Pokud si ale přejete spíš decentnější vzhled, pak si zvolte bílé květy – tak svěží, jak jen jaro může být – a kombinujte se stříbrno-šedými doplňky.

Prosvětlete svůj domov květinami v zářivých jarních barvách

Udělej si sám: Tak trochu jiné velikonoční kočičky

Nedílnou součástí Velikonoc je i aranžování velikonočních kočiček. Pokud jste si mysleli, že tahle tradice už je zastaralá, dejte jí ještě jednu šanci! Kočičky jsou teď znovu v trendu. Začněte s pořádně velkou vázou, nejlépe skleněnou. Částečně ji naplňte vodou a vložte několik kroucených větviček. Mezi větvičky naaranžujte cibulovité květiny s dlouhými stonky, jako jsou třeba žluté pryskyřníky nebo bílé tulipány. Barevné schéma můžete samozřejmě omezit i jen na jednu barvu. Na závěr přidejte několik šedivých velikonočních dekorací.
 

Jako z herbáře

Základem každé cibuloviny je cibulka, tak proč se k ní nepřiznat? Jednotlivé hyacinty umístěte i s cibulkou do malých skleněných váziček, ve kterých budou vidět i jejich cibulky a kořínky. Váš domov tím hned získá tak trochu botanický ráz. Téměř všechny cibuloviny jsou k dostání již zasazené v květináči, který můžete umístit do interiéru nebo i ven, třeba na zahradní stůl. S jejich pomocí můžete hezky propojit design interiéru s venkovními prostory.
 

Velikonoční stůl

Oslava Velikonoc se neobejde bez krásně nazdobené sváteční tabule. Zkrášlete ji vázou nádherných jarních květin, jako jsou tulipány, narcisy, pryskyřníky, hyacinty nebo modřence. Líbil by se vám okázalý stůl s cibulovinami v zářivých barvách? Nebo dáte raději přednost elegantnějšímu vzhledu, který vám dodá kombinace bílých cibulovin s černými a bílými doplňky a prostíráním s geometrickými tvary?
 

Nápady pro kutily

Udělejte si květinové zátiší ve velikonočním stylu! Naplňte talíř nebo misku předměty s velikonoční tématikou, například velikonočními vajíčky nebo jednotlivými jarními květy. Zátiší pak umístěte na nějaké neokázalé místo, například do chodby, pracovny nebo vedle postele.
Pokud chcete vyzkoušet něco nového, vložte květinovou cibulku v květináči do vysoké vázy tak, aby cibulka jen tak tak vykukovala nad okraj vázy.

Pokud je květináč s cibulkou nižší než okraj vázy, podložte jej třeba jiným květináčem postaveným dnem vzhůru, nebo třeba oblázky.

Cibuloviny jsou v období Velikonoc široce dostupné. Více inspirace najdete na www.ilsysays.com.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky