Dejte pozor, kde tankujete. ČOI rozdala další pokuty za 530 tisíc

TNBiz, 10.3.2018

I v únoru padaly pokuty za nejakostní paliva na čerpacích stanicích, inspekce ve druhém měsíci vyměřila dvěma provozovatelům penalizace, které v součtu přesahují půl milionu korun. V letošním roceČeská obchodní inspekce pokutovala čtyřikrát, v loňském roce dokonce sedmnáctkrát.

Nikdo nechce do svého auta čerpat nekvalitní palivo, řidiči by si proto měli dávat pozor a sledovat kontroly České obchodní inspekce (ČOI), která na jakost pohonných hmot dohlíží.

Už v lednu uložila ČOI pokuty dvěma společnostem a i v druhém měsíci letošního roku potrestala dva provozovatele, kteří nevyhověli požadavkům.

V prvním případě se jednalo o společnost BENZ spol. s.r.o., která na čerpací stanici na adrese 285 07 Rataje nad Sázavou prodávala Special 91, který nesplňoval požadavky na jakost. Za prohřešek ČOI uložila pokutu ve výši 180 tisíc korun. Společnost se ještě může proti rozhodnutí odvolat.

Druhým proviněným je obchodní společnost Flaga s.r.o., ta prodávala nevyhovující ropný plyn (LPG). Řidiči mohli nevyhovující plyn tankovat na stanici ČS LPG v Opatovicích nad Labem na adrese Pardubická 336, 533 45. Za spáchání přestupku uložila inspekce pokutu ve výši 350 tisíc korun.

 

Inspekce letos v lednu uložila již dvě pokuty ve výši 250 a 500 tisíc, od začátku roku je to tak celkem 1 280 000 korun. V loňském roce uložila inspekce pokuty hned v sedmnácti případech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy