TNBiz (TN.cz)
Volby  |  05.03.2018 14:57:04

Volby by v únoru ovládlo hnutí ANO, polepšili by si i Piráti


Andrej Babiš se po vítězství potýká s problémy sestavit vládu, i přes to hnutí ANO nadále svou pozici posiluje a má téměř třetinovou volební podporu. Výrazně tak převyšuje ostatní strany. Polepšili si i Piráti, kteří se řadí na druhé místo. Podle průzkumu by si naopak pohoršila strana TOP 09, která by se nedostala do Sněmovny.

Od říjnových voleb podle posledního průzkumu společnosti Sanep hnutí ANO drží svou pozici a nadále posiluje. Aktuálně má podporů 32,1 % voličů, což je o 2,5 % více, než hnutí získalo během voleb. Hnutí posiluje i přes to, že se Andrej Babiš potýká s problémy při sestavování vlády.

 

Andreji Babišovi naopak nahrává podle organizace Sanep něco jiného. "V této souvislosti je však nutné zmínit, že i vzájemné vztahy Andreje Babiše s prezidentem Milošem Zemanem, které naopak voliči hnutí ANO vnímají velmi pozitivně, nemusí ochránit hnutí ANO a Andreje Babiše od všech problémů. Prozatím však toto spojenectví přináší hnutí ANO kladné body."

 

Aktuálně druhý největší zisk volebních preferencí náleží Pirátům, kteří by v únoru získali 12,1 % hlasů. To je zlepšení o 1,4 %.

 

V hypotetických únorových volbách by třetí pozici obsadila SPD. Strana by získala 11,3 % hlasů, což je oproti loňským sněmovním volbám polepšení o 0,9 % hlasů. Za nárůstem je podle Sanepu přesun voličů od KSČM, voliče stmelují i mediální výpady proti Babišovi.

 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Mar2018/2112476.jpg?d41d

 

Na čtvrtém místě s podporou 10,8 % voličů by se umístila ODS. Tím by strana zaznamenala ztrátu o půl procentního bodu. Podle Sanepu má na voliče ODS pozitivní vliv neochota strany vstoupit do vlády s ANO.

 

Pátá pozice podle průzkumu připadá ČSSD, která by si s 7,5 % polepšila oproti loňsku o 0,3 %.

 

KSČM by v únoru získala o 0,8 % více než v loňských sněmovních volbách, aktuálně má podporu 6,9 % voličů.

 

Posledním politickým uskupením, které by v únoru získalo sněmovní křesla, je STAN se ziskem 5,4 %, což je polepšení o 0,2 %.

 

 

 

Naopak stranu TOP 09 by volilo méně lidí, v únoru by strana získala jen 4,5 % hlasů a díky ztrátě by se tak do Sněmovny nedostala.

 

Podle Sanepu na politické scéně nyní stojí na jedné straně voliči ANO, SPD, KSČM a Miloše Zemana, kteří vystupují proti voličům ODS, STAN, TOP 09, KDU-ČSL a neúspěšného kandidáta Jiřího Drahoše.

 

 

 

"Mezi těmito mlýnskými kameny pak zůstávají sociální demokraté a Piráti. Zatímco voliči ČSSD přešlapují na místě a s obavami a možná i určitou nadějí čekají na nadcházející události, Piráti z aktuálních politických událostí těží a získávají politické body, ale zejména pak voliče," uzavírá Sanep.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688