TNBiz (TN.cz)
07.02.2018 13:39:23

Sněžení ochromilo Bratislavu, teď postupuje i přes Česko.

Ve slovenské metropoli Bratislavě ve středu zkolabovala doprava, především ta hromadná. Problémy mají hlavně trolejbusy, spoje nabírají zpoždění v desítkách minut. Studená fronta už přešla i do Česka, zasáhla velkou část Moravy i část Čech.

Studená fronta postoupila ze Slovenska ve středu i do Čech. Kolem 13. hodiny pokrývala v podstatě celou Moravu a také část Jihočeského kraje a Vysočiny. Dopravní problémy zatím hlášeny nejsou.

 

O vážnosti situace v Bratislavě svědčí nejen dlouhé "štrůdly" nepojízdných trolejbusů, ale i to, že kvůli dopravní kalamitě muselo být odložené jednání parlamentu, protože se do něj poslanci nedokázali dostat.

 

V terénu jsou od brzkého rána také všechny dostupné sypače i pěší čety, které ručně čistí postižená místa. K opatrnosti vyzývá Bratislavany i policie.

Na řadě míst totiž došlo kvůli sněhu k nehodám, které ještě víc komplikují dopravní situaci. Nápor sněhu zvládá bez problémů jen letiště.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty