Staré dálniční známky už neplatí. Policie hned vyrazila na kontroly

Platnost loňských dálničních známek definitivně skončila. Tomu, kdo si zapomněl přilepit nový kupón a vyjel na dálnici, hrozí od čtvrtka pokuta v přestupkovém řízení - a to až 100 tisíc korun. Dopravní policie začala řidiče kontrolovat.

Většina řidičů, kteří najížděli z Berouna na dálnici D5 ve směru na Prahu, novou dálniční známku nalepenou měla.

Jedna z řidiček měla štěstí, protože si ji prý nalepila teprve dnes ráno. Jiní na to ale zapomněli a na předním okně měli buďto nalepenou ještě starou známku, anebo dokonce žádnou.

Vzhledem k tomu, že je první den platnosti dálničních známek pro rok 2018, byla policie ještě smířlivější a ukládala tak spíše poučné pokuty ve výši 500 korun. Většina z řidičů, kterým známka chyběla, se hájila tím, že zapomněli jaké je datum, anebo na chybně navádějící navigaci.

Dálniční známka musí být umístěna v pravém rohu čelního skla z pohledu řidiče, řádně vyplněna a řidiči u sebe musí vozit i druhý díl kuponu. Starou známku musí řidiči sloupnout.

Kontrolovány nebyly ale jen dálniční známky. Policie se zaměřila také na technický stav vozidel a jízdu pod vlivem návykových látek. Ale i v tomto případě byli řidiči většinou vzorní.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy