TNBiz (TN.cz)
Volby  |  27.01.2018 14:00:00

Volební místnosti se uzavřely. Komise sčítají hlasy. Sledujte s námi, kdo bude příští prezident. ON-LINE

Ve 14 hodin se uzavřely volební místnosti. Komise rozpečetily volební urny a začaly sčítat odevzdané hlasy. Podle ČTK zájem voličů byl ve druhém kole větší, než před dvěma týdny, kdy voliči zamířili k prvnímu kolu volby

 Celkové online výsledky můžete sledovat na naší stránce volby.kurzy.cz, k dispozici jsou také výsledky hlasování za územní celky.

Přesně ve 14 hodin se uzavřelo celkem 14 866 volebních místností a komise začaly výsledky sčítat. První data by Český statistický úřad mohl mít zhruba 30 minut po 14. hodině. Na výsledky napjatě čekají oba kandidáti a jejich štáby.

 

Jiří Drahoš má svůj štáb v pražském Kongresovém centru. Tam se přesunul z restaurace La Fabrika, kde sledoval sčítání výsledků v prvním kole. Přijet by měl mezi 15. a 16. hodinou. Miloš Zeman a jeho tým se usídlili v TOP Hotelu Praha. Do štábu prezident dorazil v půl druhé. První kolo přitom Zeman sledoval v soukromí v sídle Strany práv občanů v Loretánské ulici.

 

Ani druhé kolo se neobešlo bez potíží. V Českých Budějovicích dostávali krátce po otevření volebních místností voliči i hlasovací lístky třetího v pořadí Pavla Fischera. V jiných volebních místnostech se stalo, že voliči dostali dva lístky se stejným kandidátem. Upozornila na to třeba herečka Barbora Poláková, která dostala dva lístky se jménem Miloše Zemana.

 

Jednotlivé kandidáty podpořili i neúspěšní uchazeči z prvního kola. Jiřímu Drahošovi vyjádřili podporu Pavel Fischer, Michal Horáček, Marek Hilšer, Mirek Topolánek a Vratislav Kulhánek. Hned po skončení prvního kola podpořil Zemana Petr Hannig, těsně před volbami pak také Jiří Hynek. Analytici ČTK po prvním kole spočítali, že Drahošovi bude stačit, když jej v druhém kole podpoří polovina voličů Fischer, Horáčka, Hilšera a Topolánka.

 

Kampaň před druhým kolem byla velmi vyhrocená. "Říkal jsem si, ještěže je to jen 14 dní. Dalších 14 dní a měli bychom tu minimálně slovní občanskou válku," řekl politolog Jan Kubáček.

 

 

"Bylo to zaměřeno na ty osoby, nikoliv jejich programy. To je jeden z důvodů, proč na konci měla ta kampaň tak negativní emoční náboj," glosoval kampaň Jan Herzmann.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688