Mateřská škola v rezidenčním projektu Tulipa Třebešín byla předána do užívání

Jana Brožková, 18.1.2018
Školka v Třebešíně je moderní dřevostavba

Mateřská škola s kapacitou pro šedesát dětí, kterou developer AFI EUROPE nedávno úspěšně dokončil a zkolaudoval v rámci svého rezidenčního projektu Tulipa Třebešín, byla nyní slavnostně předána do vlastnictví MČ Praha 3. Moderní dřevostavba se třemi třídami se začlení do stávajícího systému státních mateřských škol v Praze.

 „Tulipa Třebešín zahrnuje bytové jednotky v dispozicích až do 4+kk, takže rozhodně počítá s mladými rodinami. Chceme, aby se místní rezidenti cítili dobře a měli k dispozici kompletní občanskou vybavenost. Volných kapacit v mateřských školách nejen v Praze je dlouhodobý nedostatek, a proto jsme se rozhodli pro vybudování této školky. Její následné začlenění do systému státních mateřských škol v Praze 3 jsme přitom od samého začátku koordinovali se zástupci městského úřadu. Díky tomu bude školka sloužit nejen obyvatelům Tulipy Třebešín, ale také předškolákům z okolí,“ říká generální ředitel AFI EUROPE Czech Republic Doron Klein.

Mateřská škola se skládá ze tří modulů. Každý modul je určen pro dvacet dětí a obsahuje hernu, šatny a umývárny. Čtvrtý modul je servisní a slouží jako zázemí pro personál a přípravu jídla. Interiéry jsou vybaveny protiskluzovou dlažbou. K příjemnému a útulnému prostředí přispívá hrášková a růžová barva tepelně izolačního PVC, které je položeno v hernách. Školka má také vlastní zahradu. Projekt Tulipa Třebešín se nachází v klidné lokalitě v širším centru Prahy nedaleko parku Na Třebešíně a v blízkosti Malešického parku. První fáze projektu s celkem 183 byty je již kompletně vyprodána a vloni na jaře přivítala první obyvatele. Aktuálně probíhá výstavba druhé a třetí fáze projektu s dalšími 383 byty a plánovaným dokončením v létě 2018, respektive na přelomu 2019/2020. Každý byt má vlastní balkon nebo terasu, byty v přízemí disponují navíc vlastní předzahrádkou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba