TNBiz (TN.cz)
17.01.2018 07:00:16

Dálnice D1 po řetězové nehodě stále stojí. Řidiči, pozor na náledí

Přívaly sněhu ochromily Česko a po celé republice se v úterý staly stovky nehod. Největší nehoda byla na dálnici D1 u Větrného Jeníkova, kde bouraly desítky aut, kamionů a autobusů. Provoz na dálnici zatím nebyl obnoven. Ve středu navíc komplikuje dopravu náledí.

Dálnice D1 na 99. kilometru je ještě pořád uzavřena. Po včerejší hromadné nehodě, kde se srazilo 40 aut a kamionů, hasiči stále odtahují havarovaná vozidla. Kvůli výjimečné situaci musel zasedat i krizový štáb kraje Vysočina. V nekonečných kolonách mrznou řidiči několik hodin.

Omezení je plánované nejméně do osmé hodiny ranní, do té doby budou policisté veškerou dopravu odklánět na exitu 112. Ostatní nehody se podařilo odstranit.

Meteorologové zároveň varují řidiče, aby dávali pozor i na dalších komunikacích - a to hlavně kvůli sněžení a možnému náledí. Večer z tohoto důvodu vydali i výstrahu, která platí pro celou Českou republiku až do deváté hodiny ráno.

Na možné problémy upozorňují dopravní policisté hlavně v Pardubickém a Kálovéhradeckém kraji. Kluzká vozovka komplikuje dopravu na Klatovsku, Tachovsku i Rokycansku.V okrese Trutnov pak kvůli čerstvému sněhu stojí kamiony.

Dopravní uzavírky

Se zdržením počítejte na dálnici D35 na trase Lipník nad Bečvou a Olomouc. Osobní auto na 281. kilometru srazilo chodce, po dobu vyšetřování nehody jsou oba jízdní pruhy uzavřené. Vyšetřování může trvat až do 13 hodin, doprava bude odkláněna přes Kocourovec.

Po havárii nákladního auta je obousměrně uzavřená i silnice 50 v obcích Zlechov a Staré Město. Probíhá vyproštování, policisté dopravu odklánějí.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty