Patria (Patria Finance)
Investice  |  09.01.2018 17:44:13

Summary: Výrobcem čipů Micron Technology probleskuje nervozita

Francouzský operátor Altice si pro akcionáře připravil dárek. Nejenže jim věnuje skoro čtvrtinu tržní hodnoty své americké divize, také chystá hluboké strategické změny v Evropě. Zemětřesení by mohlo čekat i německého dodavatele autodílů Continental. Ten si prý pohrává s několika scénáři hluboké restrukturalizace, včetně možného uvedení profitabilnějších divizí na burzu. Nervozita trhu oproti tomu probleskuje výrobcem polovodičů Micron Technology

EVROPA:

Altice NV

Francouzská telekomunikační společnost plánuje rozdělit americké a evropské operace do dvou samostatných entit – Altice USA a Altice Europe. 67% podíl, který má současná Altice NV ve svojí americké dceřiné společnosti Altice USA, přejde na současné akcionáře Altice NV. Management Altice USA zároveň odsouhlasil vyplacení speciální dividendy v hodnotě 1,5 mld. EUR a 2mld. EUR program zpětného odkupu akcií. Celkově tak daruje akcionářům 23 % tržní kapitalizace Altice USA. Evropskou část byznysu pak čeká zásadní změna strategického směřování.

Akcie Altice za posledního půl roku ztratily cca 50 % hodnoty a dnes připisují aspoň něco z jejich původní hodnoty, konkrétně téměř 10 %.

Continental

Německý dodavatel automobilových součástek se dle neoficiálních zpráv pohrává s myšlenkou kompletní korporátní restrukturalizace. Dle jednoho scénáře by se Continental přeměnil na holdingovou společnost s jednotlivými divizemi vyčleněnými do samostatných entit. Ve hře je také uvedení profitabilnějších divizí na burzu. Podobný krok jsme mohli vidět před časem u německého průmyslového koncernu Siemens, jenž se s holdingovou strukturou snaží zeštíhlit společnost, eliminovat transakční náklady vně firmy a zvýšit celkovou flexibilitu společnosti.

Akcie Continental reagují na novinky 6% růstem hodnoty.

USA:

T-Mobile US

Třetí největší operátor v USA vydal předběžné odhady růstu počtu klientů za poslední kvartál. Ty dopadly překvapivě dobře, jelikož T-Mobile získal 1,1 mil. klientů, zatímco trh odhadoval číslo 1,02 mil. Největší část z toho tvořily samozřejmě tarify, konkrétně 890 tis. nových klientů. Retence zákazníků na tarifových plánech se mezikvartálně zlepšila, což odráží metrika churn rate (podíl ztracených zákazníků na jejich celkovém počtu) klesající z 1,22 % na 1,18 %. V rámci programu zpětného odkupu akcií vrátil T-Mobile investorům 440 mil. USD za první měsíc od spuštění programu. Celkový plánovaný objem odkupu má být 1,5 mld. USD, což by napovídalo splnění plánu v prvním čtvrtletí roku 2018.

Management představí finální čísla v kvartálních výsledcích 13. února. Akcie posilují o 2 %.

Micron Technology

Výrobce polovodičů je dnes opět zářným příkladem nervozity trhu ze stavu polovodičového cyklu. Spouštěčem byly neuspokojivé výsledky Samsungu, hlavního světového výrobce stabilní paměti NAND. Její prodeje sice tvoří třetinu celkových tržeb Micron, nicméně zklamání z výsledků způsobil zejména nečekaně silný korejský won, jemuž nestačily kontrovat ani silnější prodeje displejů pro nové iPhony.

Management Samsungu však ve své zprávě poukázal na stabilizaci cen NAND, což stačilo k tomu, aby se cena akcií Micron propadla o téměř 4 %. 

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688