TNBiz (TN.cz)
Investice  |  08.01.2018 00:00:00

Zdravotní stav kandidátů na prezidenta

Kandidáti na prezidenta poodhalili, jaký je jejich zdravotní stav. Jsme zdraví jako ryba, tvrdí většina kandidátů. Do boje o Hrad jdou dva diabetici, jeden z uchazečů málem přišel o oko, jiný bere léky na vysoký tlak.

Redakce TN.cz rozeslala všem devíti kandidátům dotazníky, v nichž se jich ptala na jejich politické názory, rodinné poměry, majetek a zdravotní stav. U toho kandidáti odpovídali, zda trpí nějakou závažnější nemocí, prodělali vážné choroby, operace či úrazy, užívají léky, či se někdy léčili ze závislosti na návykových látkách.

Jediný, kdo čtenářům TN.cz neposkytl informace, byl stávající prezident Miloš Zeman. U něj je ale známo, že jej trápí cukrovka, o které na podzim prohlásil, že "mu odešla". Zemana trápí také neuropatie dolních končetin, kvůli čemuž má prezident potíže s chůzí.

Cukrovkou trpí také bývalý premiér Mirek Topolánek. „Diabetes mellitus 2. typu, na dietě. Glykemie 3,61,“ prozradil Topolánek. Cukrovka se u něj objevila v roce 2008.

Až v případě postupu do druhého kola prezidentské volby plánuje zveřejnit svou zdravotní dokumentaci producent Petr Hannig. „Celkově řečeno jsem celkem fit, mám na svůj věk abnormálně dobrý chrup. Cukrovku nemám. Mým zlozvykem je, že mi chutná a tak neustále bojuji s nadváhou a i když mám ve všem možném pevnou vůli, tak chuť k jídlu občas nad mou vůlí vítězí,“ napsal Hannig.

Už v roce 2016 zveřejnil kompletní lékařskou zprávu Michal Horáček. Ten prozradil, že málem přišel o oko. „Měl jsem vážný úraz oka, ale máme v Česku špičkové lékaře, kteří mi dokázali oko zachránit. Takže si přečtu i noviny,“ napsal Horáček.

Oči potrápily také Jiřího Drahoše. Ten prodělal kvůli šedému zákalu. Jako jediný z kandidátů také přiznal pravidelné užívání léků, konkrétně na mírnou hypertenzi, tedy zvýšený krevní tlak. V dětství také utrpěl pár zlomenin.

Zlomeninu holenní kosti utrpěl coby pětiletý na lyžích také Marek Hilšer. „Netrpím žádnou nemocí, jsem zdravý jako ryba,“ tvrdí vystudovaný lékař Hilšer. Že je zdravý a neužívá žádné léky, napsal také diplomat Pavel Fischer.

Úrazy ze sportu potkaly Jiřího Hynka a Vratislava Kulhánka. „Úrazy a případné operace souvisely se sportem. Zatím musím zaťukat – moje tělo pořád díky pravidelnému pohybu funguje tak, jak by mělo,“ napsal Kulhánek, který je nejstarším kandidátem.

Hynek TN.cz řekl, že ze sportu měl drobnější úrazy, poslední dobou se mu ale vyhýbají. Jeho zdravotní stav je podle jeho slov vynikající. „Každoročně chodím na komplexní zdravotní prohlídku. Navíc jsem dobrovolným dárcem krve, což bych nemohl, pokud bych nebyl v pořádku. Každé ráno se otužuji studenou sprchou a jsem aktivní sportovec,“ dodal Hynek.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

St 17:54  Je zlato už opravdu drahé? X-Trade Brokers (XTB)
St 17:47  Jaké výnosy dluhopisů by dolehly na akcie? Patria (Patria Finance)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688