Bydlení u moře? Splňte si svůj sen!

Místo chalupy toužíte po druhém domě u moře? Rádi byste několikrát ročně trávili volno ve vlastní vilce u Středozemního moře? Váš sen není nesplnitelný. Dům s bazénem ve španělském Alicante pořídíte za stejné ceny, jako v tuzemsku.

Nejslunnější místo Evropy, Alicante, leží v jihovýchodní části Španělska. Tato oblast je výjimečná tím, že tu slunce svítí 340 dní v roce a teploty jsou příjemné i v zimě, kdy se pohybují kolem dvaceti stupňů. Costa Blanca, v překladu „bílé pobřeží“, je známé svými dlouhými bílými plážemi. Centrum stejnojmenné provincie, přístav Alicante, je díky své neopakovatelné atmosféře, mísící středověké uličky s moderním přímořským letoviskem, oblíbeným letoviskem Španělů i turistů z celého světa.  

Dnes si tu můžete pořídit dům nebo apartmán za ceny, které se nijak neliší od cen v Česku. „Zdejší vily, které stojí obvykle samostatně, nabízejí dostatek prostoru a soukromí, navíc ve velikosti a stylu, který vám bude vyhovovat,“ říká Ivor Ševčík, jednatel společnosti AC Real, která má v nabídce téměř tisíc lokálních nemovitostí. Vybírat můžete mezi domy v klasické španělské architektuře, nebo v moderním stylu, ať už přímo v centru tepajícího města, či s výhledem na golfové hřiště, nebo kousek od pláže. „Ceny příjemně překvapí – vilku s bazénem a zahrádkou tu pořídíte od 160 tis. eur,“ dodává Ivor Ševčík.

Díky celoročně příznivým teplotám a velkému počtu slunečních dní je Alicante vyhlášeným rájem golfistů. Costa Blanca je známá kvalitou hřišť, kam se sjíždějí sportovci z celého světa, v okolí najdete kolem deseti golfových rezortů. Lokalita je vyhlášená i mezi astmatiky a kardiaky. Místní mikroklima, mající pozitivní vliv na kožní nemoci, astma a srdeční problémy, se nachází jen na několika málo místech na světě. Alicante se výborně hodí i jako výchozí bod pro výlety po Španělsku – Barcelonu, Madrid či Baleárské ostrovy máte na dosah ruky. Celé Španělsko pak nabízí víc než jen teplé klima a moře: jsou tu i hory, na kterých si v zimě výborně zalyžujete a v létě využijte pro pěší turistiku či projížďky na kole.

Do Alicante létají přímé lety z Vídně, Krakova, od příštího března také Ryanair z Pardubic, létá se i z Prahy, Bratislavy, Mnichova a Drážďan.

A pokud svůj druhý dům u moře nebudete využívat po celý rok, poslouží jako dobrá investice. Můžete ho pronajímat a těšit se z výnosu mezi 5-11 %.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky