Corso v pražském Karlíně změnilo majitele

Karlín má své pevné místo u klíčových investorů Společnost Invesco Real Estate, globální správce fondů, koupila jménem jednoho ze svých německých klientů se samostatným portfoliem kancelářskou budovu Corso IIa v srdci pražské čtvrti Karlín. Prodávající ani cena nebudou zveřejněny. Kupujícího při transakci zastupovaly firmy Cushman & Wakefield a Wilsons CEE a prodávajícího Knight Frank a PRK Legal.

„Tato transakce je dalším důkazem toho, že Karlín má už své pevné místo nejen u nájemců ale i u klíčových investorů. V Praze 8 se tento rok zobchodovaly kanceláře za více než 300 milionů eur, což tvoří třetinu všech investic do kanceláří v tomto roce. Je tedy bezkonkurenčně nejoblíbenější lokalitou v rámci hlavního města,“ říká Alexander Rafajlovič, partner v investičním týmu Cushman & Wakefield.

Objekt Corso IIa byl dokončen koncem roku 2008 a nabízí zhruba 13 000 m2 kancelářských prostor nejvyšší kategorie. Sídlí v něm např. reprezentační prodejna společnosti Vitra Design a zahraniční nájemci kanceláří.

Akvizice zapadá do naší strategie nakupovat špičkové nemovitosti v centrálních lokalitách, kde můžeme s pomocí našich lokálních správců zachovávat nebo ještě zvyšovat jejich hodnotu,“ řekl Tomáš Pícha, ředitel společnosti Invesco Real Estate pro transakce ve střední a východní Evropě.

•••

 O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield je předním světovým poskytovatelem realitních služeb, jenž pomáhá klientům měnit způsoby, jak lidé pracují, nakupují a žijí. S 45 tisíci zaměstnanci ve více než 70 zemích společnost pomáhá nájemcům a investorům optimalizovat hodnotu jejich nemovitosti skloubením naší globální perspektivy a hlubokých lokálních znalostí s rozsáhlou platformou realitních řešení. 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy