Největší slovenská rezidenční developerská společnost rozšiřuje aktivity v Česku

Největší slovenská rezidenční developerská společnost CRESCO GROUP rozšiřuje svoje aktivity v České republice. Její první zahraniční pobočka CRESCO REAL ESTATE sídlící v Praze se letos chystá realizovat další dva významné projekty.

„Našim cílem je postupně rozšiřovat pobočku v Praze a zaměřit se na trh v celé České republice, a to jak v komerčním, tak rezidenčním segmentu. Jsme velmi rádi, že za tak krátkou dobu našeho působení v Praze jsme spustili přípravu již tří zajímavých projektů,“ uvedl Marcus Schulz, člen představenstva CRESCO REAL ESTATE.

Prvním projektem CRESCO REAL ESTATE se stala přestavba bývalé továrny TESLA v Praze Holešovicích na administrativní budovu s výměrou přibližně 10 tisíc m2. Po modernizaci vznikne v budově také zajímavý coworkingový prostor pro IT pracovníky. V nově zrekonstruovaném areálu vybuduje developerská společnost CRESCO REAL ESTATE Praha postupně rovněž více než 300 bytů středního a vyššího standardu na celkové ploše 35 tisíc m2.

Dalšími projekty české dceřiné společnosti je nedávná akvizice dvou administrativních budov – Paramount a Metropolitan. Budovy se nacházejí taktéž v městské části Holešovice a jejich celková pronajímatelná plocha je 11,5 tisíce m2. Součástí je také přibližně 200 parkovacích míst. „Budovy plánujeme zmodernizovat na atraktivní kancelářské prostory v živé a strategicky důležité pražské lokalitě, která se neustále rozrůstá. Chceme tak posílit naše portfolio v Holešovicích a reagovat na poptávku trhu po inovativních prostorách za dostupné ceny,“ dodává Marcus Schulz. Konzultanty při akvizici byly společnosti Rutland Ježek, DBO a Apollo.

---

O Cresco Group

Od svého vzniku v roce 1992 realizovala slovenská společnost Cresco Group řadu úspěšných developerských projektů. Ač je většina z nich lokalizovaná v Bratislavě, společnost postupně rozšiřuje svoje aktivity i do dalších oblastí na Slovensku a do zahraničí. Za roky své existence se stala Cresco Group významnou a respektovanou společností, která je podepsaná pod některými odvážnými investicemi, jako například III věže nebo obytná čtvrť Slnečnice, které mění tvář hlavního města Slovenska a spoluvytváří nové, vyšší standardy pro své uživatele.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy