Patria (Patria Finance)
Investice  |  19.12.2017 17:19:18

Pražskou burzu vytahovaly bankovní tituly v čele s Erste, O2 po změně vedení -0,81 %

Především bankovní tituly dnes pomáhaly do zeleného pražské burze. Index PX zakončil obchodování na 1 071,24 bodu s přírůstkem 0,2 procenta, je to pro něj pátý ziskový den během posledních šesti dní. Objem obchodů s akciemi na pražské burze za dnešní den byl před závěrečnou aukcí podprůměrný na úrovni 0,421 miliardy .

Tahounem dne byly akcie Erste Bank, které v pražské lince navázaly na pondělní výrazný růst a posílily o 0,98 procenta na 930,10 za akcii. Moneta Money přidala dokonce 1,01 procenta na 79,80 . K růstu pražské burzy přispívala také Komerční banka, byť o slabších 0,17 procenta na rovných 900,00 za akcii.

ČEZ si připsal slabých 0,02 procenta na 499,80 za akcii. Podle regulatorního hlášení z pondělního večera generální ředitel polostátního podniku Daniel Beneš uplatnil opci na nákup akcií ČEZ a prodal většinu z nich. Konkrétně uplatnil opci na nákup 150.000 kusů akcií přidělených v rámci opčního programu ČEZ za cenu 458,71 koruny, a poté prodal 147.900 akcií ČEZ za průměrnou cenu 492,02 koruny.

Podle analytiků banky Credit Suisse bude rok 2018 pro evropské energetiky rokem změny. ČEZ patří mezi tituly, na které Credit Suisse z pohledu pozitivního vývoje akcií sází nejméně.

Společnost dnes mezitím oznámila, že dostala od Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) povolení k provozu třetího a čtvrtého bloku Jaderné elektrárny Dukovany na dobu neurčitou. První a druhý blok už novou provozní licenci mají.

Nedařilo se naopak akciím rakouské VIG, která poklesem o 0,25 procenta umazala dosavadní týdenní zisky. Zisky dnes Praze nejvíce odebíraly akcie Stock Spirits Group, slabší za dnešek o 1,68 procenta na 79,00 . O 0,81 procenta klesly akcie telekomunikace O2 C.R. Firma v pondělí po trhu oznámila, že ji od ledna 2018 povede dosavadní šéf komerční divize Jindřich Fremuth. Nahradí Tomáše Budníka, který stál v čele firmy 3,5 roku.

V regionu se obchodovalo smíšeně, polský WIG 20 klesal o 0,22 procenta, naopak rakouský ATX po pondělní masivní rally přidával dalších 0,25 procenta. Vzhůru mířil také maďarský BUX , byť o slabších 0,16 procenta.

Americká Wall Street po dvou seancích prudkého růstu otevřela dnes bez větších změn. Trhy věří, že americký Kongres bude hlasovat ve prospěch navrhované daňové reformy.

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688