STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  18.12.2017 11:24:28

Makroekonomický výhled 18. 12. – 22. 12. 2017

Autor: Bc. Jakub Švábenský

Úvodní den obchodní seance zahájíme zpravodajstvím přicházející z Japonska, a to konkrétně informacemi o velikosti obchodní bilance, stejně jako daty o výši exportů a importů za listopad. Následně se z asijského kontinentu přesuneme na ten evropský. Hodnoty významných ekonomických údajů zveřejní eurozóna. Bude se jednat o meziroční i mezi měsíční změny harmonizované inflace a jádrové harmonizované inflace k měsíci listopad s meziročními odhady na 1,1 % na jádrové inflaci. Odpoledne Amerika zveřejní index trhu s bydlením NAHB.

Úterní obchodní den můžeme očekávat významné pohyby na finančních trzích jak v Německu, kvůli zveřejnění IFO indexu podnikatelské nálady na prosinec a také kvůli Americe, která zveřejní důležité informace o nově zahájených stavbách domů a nových stavebních povolenkách za listopad (odhad 1 230 tis. a 1 268 tis.). Dále bude zveřejněna hodnota běžného účtu obchodní bilance USA za 3Q.

Středa 20. prosince bude opět zaměřena na německé a americké trhy. Německo vyhlásí listopadovou výši index cen výrobců (PPI), který se využívá k výpočtu inflace. Eurozóna zveřejní hodnotu běžného účtu OB za říjen. Amerika po úterních informací ze stavitelství ve středu doplní data o prodeji existujících domů za listopad s odhadem 5,52 milionů. V závěru dne bud vyhlášena tradičně týdenní změna zásob ropy.

Čtvrteční den zahájíme v Japonsku, kde bude probíhat zasedáni japonské centrální banky (BOJ), která bude rozhodovat o výši úrokových sazeb na prosinec s odhady ekonomů, že ke změně nedojde a sazby zůstanou stále nepatrně záporné na hodnotě -0,1 %. Důležité zprávy doputují i z Ameriky. Bude zveřejněn údaj o roční dynamice HDP za 3Q (odhad 3,3 % k/k). Stejně tak cenový deflátor HDP s odhadem 2,1 % k/k. Také údaje o nezaměstnanosti, jádrový PCE, Philadelphský Fed index, FHFA index cen domů.

Závěrečný den obchodního týdne se ocitneme nejdříve ve VB, která zveřejní údaje běžného účtu OB a následně hodnotnější informace o výši HDP za 3Q s odhady 1,5 % r/r a 0,4 % k/k. Amerika zveřejnění významná makro data. Jádrový index výdajů na osobní spotřebu, osobní výdaje a osobní příjem, předběžná data o objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby (i jádrové), prodeje nových domu (odhad 640 tis.) a to vše za listopad. Na prosinec bude zveřejněn předběžný odhad spotřebitelské důvěry (University of Michigan).

Trump tax plan

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

22.12.2017Kurzovní lístek ČNB na pátek 22.12.2017 Redakce (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688