TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  06.12.2017 21:04:11

Nový premiér Babiš promluvil: jaké budou priority vlády

Nově jmenovaný premiér Andrej Babiš prozradil, jaké budou priority jeho vlády. Chce řešit důchodovou reformu, bojovat proti byrokracii nebo snižovat daně. Už 14. prosince by měl Babiš Česko zastupovat v Bruselu na summitu Evropské rady.

Premiérem jmenoval Andreje Babiše prezident Miloš Zeman ve středu po poledni. Kdo mu jako první gratuloval, si už Babiš nevzpomíná. "Dostal jsem stovky SMS a emailů. Všem děkuji a postupně jim odpovím," slíbil nový premiér.

Každý z ministrů dostane od Babiše úkoly. "Budeme řešit věci, které se dlouho neřešily. Hlavně důchody a důchodovou reformu, protože důchody jsou stále nízké. Budeme bojovat proti byrokracii, chceme digitalizovat státní správu, investovat, snižovat daně," vyjmenovává Andrej Babiš své priority.

Uvedl také, že chce přesvědčit lidi, že jeho vláda je jiná, než vlády předešlé. Ministři podle něj budou více chodit mezi lidi a budou prezentovat svou práci. Jako premiér by Babiš chtěl trávit co nejvíce času v České republice.

 
Pro svou vládu nemá ve sněmovně předjednanou většinu. O důvěru vláda, kterou prezident jmenuje příští týden v úterý, požádá po novém roce. "Udělám maximum, abychom přesvědčili parlamentní strany a hnutí, které říkají, že nechtějí přijmout odpovědnost a vládnout s námi," prohlásil Babiš.

Strany začne oslovovat po návratu z Bruselu 19. prosince.

"Chtěl bych oslovit strany s naším programovým prohlášením a snažit se je přesvědčit aby, když už nechtějí do vlády vstoupit, ji alespoň tolerovaly, protože občané chtějí, aby vláda byla funkční. Myslím, že občanům je jedno, jestli je v demisi nebo bez podpory. Chtějí, abychom pracovali každý den v jejich prospěch," řekl nový premiér.

Během prosincového jednání Evropské rady chce získat spojence, kteří by Česku pomohli přesvědčit Evropskou komisi, že je potřeba vést boj proti ilegální migraci tak, že se Evropská unie primárně zaměří na boj proti pašerákům.

Rozhovor Andreje Babiše pro ČT

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688