TNBiz (TN.cz)
16.11.2017 13:46:07

Řecko hlásí 16 obětí povodní. Silné lijáky budou trvat nadále

Počet obětí bleskových povodní, které zasáhly Řecko, stoupl na 16. Dalších 40 lidí je v nemocnici a několik se jich stále pohřešuje. Záplavy způsobily prudké lijáky. Meteorologové navíc varují, že špatné počasí bude v Řecku i nadále.

Přívaly vody a bahna zaplavily ulice a domy. Ničily budovy i auta. Pod vodou je víc než tisíc domů. Kritická situace panuje zejména v Mandře a dalších dvou městech západně od Atén. V Mandře zahynulo dvanáct lidí.

Voda zastavila dopravu. Na několik hodin byl přerušen provoz i na dálnici spojující Korint s Aténami. Právě západ Atén postihly záplavy nejvíc. V nejchudší čtvrti zůstaly bez střechy nad hlavou desítky lidí.

Záchranné práce jsou v plném proudu. Úřady varují, že spolu s odklízením trosek je možné, že se počet mrtvých ještě zvýší. Pohřešují se nejméně tři lidé. Premiér Alexis Tsipras už vyhlásil státní smutek.

"Jsou to pro Řecko velmi těžké chvíle. Zahájili jsme vyšetřování tragédie a podnikáme veškerá možná opatření, abychom se vypořádali s následky extrémního počasí," vyjádřil se řecký premiér Tsipras.

Místní přívalové deště přirovnávají k vodopádům. Řecko sužují už týden. Meteorologové varují, že lijáky budou pokračovat i v následujících dnech.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty