Patria (Patria Finance)
Komodity  |  13.11.2017 13:56:45

Končí bitcoinová párty? Oslabení kryptoměně pomůže, říkají analytici


Hodnota tzv. kryptoměny Bitcoin v posledních dnech ztrácí lesk a připomíná silně rozevlátou houpačku. Během neděle atakovala cena Bitcoinu 6 000 dolarů a ztráta z posledních dní dosáhla více než 25 %. Jen za posledních dvacet čtyři hodin ztratil Bitcoin 1 000 dolarů. Poslední dění v segmentu kryptoměn ovšem naznačuje, že díky zpomalení rally odštěpené Bitcoin Cash, cena Bitcoinu zase mírně oživuje. Aktuálně se pohybuje kolem necelých 6 280 dolarů.

Podle agentury Reuters se nyní nedá čekat, že by příští dny přinesly Bitcoinu uklidnění ve volatilním vývoji posledních dní. Důvodem je nejen hrozba splasknutí bitcoinové bubliny, jehož hodnota atakovala až 8 000 dolarů, ale i změna ve vnímání investorů, které podle názorů analytiků změnilo nedávné zrušení dalšího plánovaného štěpení Bitcoinu kvůli nové aktualizaci kódu kryptoměny.
Vysvětlení říká, že původní oznámení zrušení kódu sice podpořilo růst virtuální měny, ale vzápětí přišla změna vnímání investorů a s ní spojený pokles ve prospěch již dříve odštěpené části Bitcoin cash. Její kurz se sice od srpnového odloučení zvýšil sice o 32 %, ale nyní začal ztrácet také.

„Všechno dobré jednou končí“, říká jeden z komentářů k vývoji Bitcoinu a Bitcoinu Cash. Podle analytiků se dá proto čekat, že odliv investic z kryptoměny Bitocin bude větší a směřovat má do jiných kryptoměn. Na druhou stranu může podle mínění analytiků přinést konsolidaci kurzu Bitcoin Cash a časem i nové nákupní impulsy. Odborníci ale investorům doporučují sledovat nejen kurz kryptoměny, ale i obchodní objemy. Trend v tomto smyslu naznačuje jasný vývoj: Ačkoli obchodní objem transakcí s Bitcoin Cash za posledních několik hodin atakoval 5,4 miliardy dolarů, ještě před několika dny se pohyboval na hodnotě 8 miliard dolarů.

Část analytiků si ale přesto myslí, že statistiky letošního zhodnocení virtuální měny Bitcoin i přes aktuální ztráty mohou být vyšší, než 500 procent. Tržní kapitalizace měny se pohybuje kolem 105 miliard dolarů a růst její hodnoty nemusí prý zastavit ani varování do významných hráčů finančního trhu, jakým je například Tidjane Thiam, generální ředitel Credit Suisse. Ten začátkem tohoto měsíce varoval před dopady „bitcoinové“ bubliny.

Vývoj hodnoty Bitcoin od října 2017


Zdroj: Google Finance

 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688