Wüstenrot (Wüstenrot)
Tiskové zprávy  |  09.11.2017 16:23:33

Polovina Čechů bude dávat pod stromeček peníze. Pro čtvrtinu respondentů je zajímavým dárkem stavební spoření

Praha 8. listopadu 2017 – Darovat k Vánocům obálku s penězi v letošním roce plánuje 48 % Čechů. Pro třetinu je to ideální dar, pro třetinu jen alternativa těch tradičních. Bankovek se dočkáme spíše od mužů, pro ženy jsou poslední variantou v případě, kdy nenajdou vhodnější alternativu. Podle aktuálního průzkumu finanční skupiny Wüstenrot je zajímavým typem vánočního dárku také stavební spoření. To by nejčastěji darovali rodiče dětem.

Letos najde peníze pod stromečkem každý druhý Čech. K Vánocům je chce věnovat 52 % mužů
a 44 % žen. Zejména mladí lidé je považují za ideální způsob, jak umožnit obdarovanému pořídit si přesně to, co potřebuje. „Obdobného názoru jsou i muži, kteří často nemají inspiraci pro nákup, a lidé s nižším vzděláním,“ doplňuje Jiří Klos, manažer vývoje bankovních produktů finanční skupiny Wüstenrot. Naopak pro ženy a rodiny s dětmi jsou dle jejich slov až poslední variantou.

Obálku s hotovostí přinese Ježíšek častěji v Praze, kde se pro tento dárek rozhodlo 53 % respondentů. Naopak v ostatních částech Čech jej na Štědrý den dostane jen 45 %.

A jak Češi vybírají dárky?
Každá druhá žena je řeší již v průběhu roku – pozoruje a poznamenává si, co by si její nejbližší přáli. Muži se nejčastěji na přání ptají, 16 % z nich nákup dárků nechává na poslední chvíli.

Stavebko by dostaly děti i vnoučata
Stavební spoření si pod stromečkem umí představit 25 % respondentů. Zájem o něj přitom stoupá spolu s dosaženým vzděláním. Zatímco lidé se základním vzděláním by ho darovali v 16 % případů, mezi vysokoškoláky by po něm sáhl každý třetí (32 %). „Lidé s vyšším vzděláním si umějí lépe vyhodnotit výhody stavebka, porovnat je s jinými spořicími produkty. Zároveň častěji více plánují a nevadí jim fixovat prostředky po několik let, i s vidinou toho, že si mohou zažádat o výhodný úvěr na rekonstrukci či modernizaci bydlení. V neposlední řadě mají častěji vyšší příjmy a jsou tedy schopni odkládat pravidelně stejnou částku,“ upřesňuje Klos.  Nejčastěji, v 78 %, by ho darovali rodiče svým dětem, 31 % by ho dalo vnoučatům.

Komu byste dali k Vánocům stavební spoření?  

                                             
               

dětem 

               

78 % 

                

vnoučatům

                

31 % 

                

rodičům 

                

14 % 

 

sourozencům 

 

10 % 

 

prarodičům 

 

4 % 

 

někomu jinému 

 

3 % 

„Zájem o stavební spoření je dán dobrým poměrem výnosu a rizika, kdy z tohoto hlediska patří stále k nejvýhodnějším finančním produktům na trhu. V průzkumu to potvrdilo 44 % respondentů,“ uzavírá Klos.

Soutěž o půl milionu
Již 25 let se Wüstenrot zaměřuje na tvorbu finančních rezerv a financování bydlení. Jako dárek pro stávající i potenciální klienty si připravil soutěž s Půjčkou ProBydlení. Všichni, kteří plánují rekonstrukci, nebo se rozhodnout do konce roku vylepšit své bydlení a využijí k tomu výhodných podmínek od Wüstenrotu, budou zařazení do slosování o dvakrát 250 000 .

O průzkumu
Průzkum Peníze jako vánoční dárek finanční skupiny Wüstenrot byl realizován v listopadu 2017 prostřednictvím online nástroje Instant Research. Sběr dat probíhal on-line formou. V dotazníku odpovídalo celkem 525 respondentů s reprezentativním zastoupením podle pohlaví, věku, regionu, velikosti bydliště a vzdělání.

Wüstenrot

Finanční skupina Wüstenrot se zaměřuje na tvorbu finančních rezerv a financování bydlení. Její portfolio zahrnuje stavební spoření, úvěry a hypotéky a depozitní produkty. Se svými produkty Půjčka ProBydlení (překlenovací úvěr) a Kamarád+ (stavební spoření pro děti) si finanční skupina vybojovala pevnou pozici na trhu stavebního spoření. Zaměřuje se také na poskytování hypotečních úvěrů na bydlení a vydávání hypotečních zástavních listů. Na přelomu let 2010/2011 rozšířila svou nabídku o spořicí a běžné účty a termínované vklady.

Více informací na: https://www.wustenrot.cz/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688