TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  01.11.2017 16:00:47

Lidé se bojí o Zemana: "Je nemocný, už ho volit nebudu," ozývá se


Prezident Miloš Zeman se v posledním týdnu objevil na dvou ostře sledovaných akcích. A lidé si všimli a upozornili na fakt, že se při proslovech opíral o řečnický pult a často mu dělalo problém přejít i malou vzdálenost. I Zemanovi voliči už mají strach o jeho zdraví, mluvčí ale ujišťuje, že je prezident v naprostém pořádku.

Lidé se bojí o zdraví prezidenta Miloše Zemana a začínají to dávat najevo. Profily Miloše Zemana a jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka na sociálních sítích se plní dotazy na prezidentův zdravotní stav, několik z nich dorazilo i do redakce TN.cz.

Obavy se ještě prohloubily po Zemanově vystoupení na udílení státních vyznamenání 28. října. Prezidenta při příchodu podpírala první dáma, s předáváním pak pomáhali různí poradci a vyznamenaní si museli pro ocenění přijít.

Podobné ohlasy u veřejnosti vyvolala také tisková konference po jednání s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem a kandidátem na šéfa Sněmovny Radkem Vondráčkem. Pod přímý přenos na facebooku přibývaly komentáře lidí, kteří si prý všimli, že se Zeman opírá o řečnický pultík a je mu hůře rozumět.

"Vážený pane, pan prezident má nemocné nohy. Šetřete ho, prosím. Za pultík by se dala umístnit vysoká židle," navrhla Ovčáčkovi jedna z voliček. "Jsem příznivcem pana prezidenta, s lítostí však musím konstatovat, že poslední dobou se zdá být hodně unavený a pravděpodobně i zdravotně je na tom hůř," připsal Jiří.

Někteří lidé jdou ještě dál - kvůli špatnému zdraví už prý Zemana v druhých prezidentských volbách nepodpoří. "Pan Zeman je asi nemocný, celkově vypadá špatně. Mluví nesrozumitelně. Už ho znova volit nebudu. Ať jde do důchodu," napsala Blanka. Jiní v komentářích vyzvali prezidenta, aby se šel raději léčit, pokud je nemocný.

Našlo se ale i několik uživatelů, kteří se prezidenta zastali. "Miloš Zeman má svůj věk a nohy mu už tak neslouží a je slušnost stát při nějakém projevu, tím spíše když se jedná o sestavení vlády, i když se při tom musí podpírat," myslí si Andrea.

Mluvčí prezidentské kanceláře Jiří Ovčáček jakékoliv spekulace o prezidentově špatném zdravotním stavu odmítá. "Občany, kteří mají starost o pana prezidenta, tedy mohu uklidnit. A zároveň jim děkuji," uvedl Ovčáček a dodal, že prezident trpí polyfunkční neuropatií. "Což není opravdu žádné tajemství. Jak říká pan prezident: 'Politika se nedělá nohama, ale mozkem'," doplnil.

 

 

Sám Zeman pak před dvěma týdny na návštěvě Plzeňského kraje zopakoval, že se nechal důkladně vyšetřit a jeho zdravotní stav je dobrý. Lékaře navštívil na konci února - nechal se vyšetřit v nemocnici Na Bulovce.

Zeman trpí cukrovkou, která způsobuje neuropatii - snížený cit v dolních končetinách. Dělá mu proto problémy chodit po schodech nebo na delší vzdálenosti. Před dvěma lety také prezident přiznal, že mu lékaři diagnostikovali 40% ztrátu sluchu.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

02.11. 17:27  Chybí sebektritika a soudnost (jarda)
02.11. 15:45  Zeman (Masák)
02.11. 14:13  Mám starost i o pana Ovčáčka... (Ticino)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688