4 nejhorší věci, které můžete udělat po běhu

TNBiz, 20.10.2017

Běh se pro vás stal už rutinou, kterou s přehledem zvládáte? Výborně! Dejte si ovšem pozor na některé věci, jenž děláte po běhu a mohou váš výkon zbytečně sabotovat.

1. Hladovění

Ačkoliv nebudete mít po běhu příliš hlad, nedejte na svůj žaludek a pořádně se najezte a napijte, nejlépe 20- 30 minut po běhu. Ujistěte se, že vaše občerstvení obsahuje bílkoviny, trochu tuku a sacharidy pro doplnění energetických potřeb. Ryba, libové maso, vajíčka, jogurt či ovoce jsou ideální volbou.

Na alkoholické nápoje po běhu zapomeňte. Alkohol totiž dehydruje a prodlužuje dobu potřebnou k regeneraci.

2. Válení na gauči

Přijdete po náročném běhu domů a vaše nohy automaticky směřují k gauči? Chyba! Netvrdíme, že musíte začít ihned své tělo znovu zatěžovat náročným cvičením, ale mírná námaha je opravu lepší, než válení. Vaše tělo se totiž skvělě zregeneruje. Po zbytek dne si proto naplánujte lehké aktivy. Vyražte na procházku, jděte si zaplavat, nebo si zajezděte na rotopedu. také můžete vyrazit do sauny či na pořádnou masáž.

3. Zůstanete v šatech, v kterých jste běhali

Veškeré zpocené oblečení byste si hned po běhu měli sundat. Pot a vlhko totiž bakterie doslova milují. Mějte proto vždy suché věci na převlečení po ruce. Tímto podržíte své svaly v teple a zajistíte skvělou cirkulaci, která je pro regeneraci nezbytná.


4. Těžké domácí práce

Přijít domů a vrhnout se na těžké domácí práce není rozhodně dobrý nápad. Vaše svaly jsou po běhu unavené a namáhavá práce bude pro váš organismus velká zátěž. Opravu střechy či úklid zahrady proto raději nechte na později.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky