TNBiz (TN.cz)
07.10.2017 17:09:15

Další hurikán udeří na USA. Nate způsobí záplavy i třímetrové vlny

Na Spojené státy a Mexiko se žene další pohroma. Tropická bouře Nate přes noc zesílila na hurikán prvního stupně, rychlost větru dosahuje až 130 km/h. Úřady už varují před povodněmi a až třímetrovými vlnami.

"Nate zesílil na hurikán první kategorii," informovalo americké Národní centrum pro hurikány v pátek pozdě večer. Bouři provází vítr až o rychlosti 130 km/h. Oko hurikánu se v současnosti nachází asi 700 kilometrů jižně od Yucatánu. Píše o tom portál CNN.

Už o víkendu by měl hurikán udeřit v Mexiku, hlavně v oblasti turistického letoviska Cancún. Meteorologové kromě silného větru varují před přívalovým deštěm a vlnami, které mohou dosáhnout až výšky tří metrů.

Podle předpovědí se poté hurikán Nate přesune na americké pobřeží v Mexickém zálivu. Úřady v Louisianě a Mississippi vyhlásily stav nebezpečí a část obyvatel už evakuují. V neděli by měla bouře udeřit na New Orleans, které před 12 lety poničil hurikán Katrina.

Tropická bouře Nate už napáchala obrovské škody v Kostarice, Nukaraguy a Hondurasu. Zabila nejméně 22 lidí, po dalších desítkách obyvatel pátrají záchranáři. Poničila také domy, silnice i auta a způsobila rozsáhlé záplavy.

Nate bude už třetím hurikánem, který za posledních šest týdnů zasáhne Spojené státy americké. Před ním v oblasti řádily bouře Harvey a Irma.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty