Silnice, která je autům úzká, v Praze je to Resslova

TNBiz, 3.9.2017

Na dálnicích, ale také ve městech, je možné najít silnice, na kterých jako řidič nemáte co dělat. Auto je totiž větší, než dovoluje silniční značka. Ty jsou však většinou na frekventované komunikaci, na kterých by podle zákona mohlo jezdit jen mini auto, cyklista nebo motorkář.

Před průjezdem v zúžených pruzích na dálnicích, kde si koledujete o pokutu, pokud je vaše auto širší než udává cedule, jsme už varovali.

Pozor by si měli dát řidiči i ve městech! Resslova ulice v Praze - denně tady projede tisíce aut. Tady je omezení dokonce na dva metry, což znamená, že většina aut porušuje zákon jen tím, že tady právě projede.

"Pokud je dopravní omezení na šířku vozidel o šířce 2 metry, tak do toho omezení nemůže zhruba dvě třetiny vozidel v České republice, o nákladních vozidlech a dodávkách ani nemluvě. Je to šířka vozidel, která neodpovídá ani nejběžnějšímu autu u nás, což je Octavia," řekl tiskový mluvčí ÚAMK Petr Vomáčka.

Pokud byste se během průjezdu do pruhu nevešli, odřeli někomu auto nebo způsobili nehodu, tak vám pojišťovna nemusí nic zaplatit, neboť jste jako řidič porušil zákaz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky