Češi si oblíbili Asii, dokazuje to 41% nárůst letenek do asijských destinací

Kromě Thajska navštěvují Češi více i Čínu nebo Indii Češi si oblíbili asijské země a do Thajska, Číny nebo Indie jich letos odletí významně více. Podle letenkového portálu Letuška.cz nejvýrazněji narostl meziroční prodej letenek* za období květen až červenec 2017 na thajský ostrov Phuket, a to dokonce o celých 41 %. Důvodů zvýšeného zájmu je hned několik od bezpečí, přes levnější letenky až po příchod Qatar Airways.

V období květen až červenec 2017 zaznamenala Letuška.cz největší meziroční růst prodeje letenek do tradičních asijských destinací na trase Praha – a to o celých 41 %. Hned na druhém místě je hlavní město Bangkok, kam se prodalo o 38 % více letů. Kromě Thajska navštěvují Češi více i Čínu nebo Indii. Do Pekingu se letos v tomto období prodalo o 11 % více letenek a do Nového Dillí o 8 %.

S nárůstem prodeje je spojen i pokles cen 

Například průměrná cena letenky do Phuketu v období květen-červenec 2017 ve srovnání s loňským rokem klesla o téměř 1000 na 15 436 . Důvodů růstu prodeje je hned několik. „Cestovatelům vychází vstříc klesající cena na těchto trasách a zároveň se snaží kupovat letenky co nejvíce dopředu, kdy je cena příznivější. Zájem je především o destinace, které jsou stabilně bezpečné. V období květen až červenec si lidé s klidem mohou koupit letenky na přelom měsíců říjen až listopad a dále,“ vysvětluje Jan Marek, Marketing Manager ve společnosti Letuška.cz s tím, že: "Odlety do Asie v tomto termínu jsou atraktivní i pro rodiny s dětmi. Ty se snaží cestovat nejvíce v létě, jelikož nemusí řešit omluvu dětí ze školní docházky a následné dohánění jejich povinností.“

„Nárůst prodeje letenek je podmíněn i příchodem Qatar Airways jako dalšího dopravního přepravce na lince Praha-Asie," dodává Jan Marek. Rostoucí počet rezervacípotvrdila sama společnost, která díky tomu nasadí větší širokotrupé letadlo. Linku do Prahy tak bude zajišťovat s novým zimním letovým řádem větší Airbus A330. Navazující spoje Qatar Airways skýtají více jak 150 atraktivních destinací po celém světě.

*Zdroj: Letuška.cz získala tyto údaje prostřednictvím placené služby Amadeus Travel Intelligence společnosti Amadeus. Ta využívá agregovaná data z mnoha různých zdrojů, ze kterých se s vysokou mírou přesnosti vypočítávají unikátní statistiky vytíženosti jednotlivých letů. Statistiky jsou založeny na komerčních pravidelných letech, nejsou do ní tedy zahrnuty soukromé lety a jiné speciální nepravidelné linky.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy