Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  21.08.2017 09:13:59

Ranní zpráva z akciového trhu: Předstihové indikátory by měly potvrdit pokračování růstu v eurozóně

Hlavní události

  • Zítra oznámí výsledky za druhé čtvrtletí rakouská pojišťovací skupina VIG. Očekáváme stagnující příjmy z předepsaného pojistného a pokles zisku.

  • Evropské akcie dnes zahájí mírným poklesem.

  • Pondělí bude na data skoupé. Během týdne by pak velké množství předstihových indikátorů z eurozóny mělo potvrdit, že ekonomický růst v zemích platících eurem bude pokračovat, nicméně v pomalejším tempu. Tento růst však nepřináší inflaci a na to budou reagovat centrální bankéři na tradiční konferenci v Jackson Hole, kde vystoupí i J. Yellen i M. Draghi.

  • Výsledková sezóna je pomalu u konce. Na výsledky zajímavějších společností si investoři budou muset počkat až do dalších dní týdne, kdy budou reportovat například britský těžař BHP Billiton. Za oceánem se přidají Autodesk, HP, Coty nebo Tiffany.

Obchodování na zámořských trzích

Americké akcie v samém závěru pátečního obchodování oslabily a spadly tak do ztrát jak za poslední obchodní den, tak za celý týden. Index S&P 500 v pátek odevzdal 0,2 % a Dow Jones 0,3 %. Za celý týden pak oba indexy oslabily o 0,6 a 0,8 %. Půlprocentní zisky utilit a energetických společností nestačily na ztráty ostatních sektorů. Nejhůře na tom v pátek byli realitní developeři, telekomunikace a spotřební zboží, jejichž akcie odevzdaly přes půl procenta. V sektoru spotřebního zboží nejvíce ztrácel prodejce sportovní obuvi Foot Locker. Oznámení slabých prodejů a zisku za druhý kvartál odstartoval největší výprodej akcií společnosti od roku 2008, když za páteční obchodování společnost ztratila čtvrtinu své hodnoty.

Asijské akcie začínají nový týden smíšeně. Investoři dnes vidí větší potenciál spíše v hongkongských a čínských trzích, které tak přidávají do půl procenta. Naopak australské a japonské akciové trhy oslabují o několik desetin procenta. Nejvíce se pod ztráty podepisuje australská železárna BlueScope Steel, jejíž akcie po oznámení slabých výsledků za minulé čtvrtletí a snížení výhledu ziskovosti v příštím roce odepsaly více jak 20 %. Filipínský akciový trh zůstává zavřený kvůli státnímu svátku.

VIG

Zítra oznámí výsledky za druhé čtvrtletí rakouská pojišťovací skupina VIG. Očekáváme, že příjmy z předepsaného pojistného v minulém čtvrtletí meziročně dosáhnou stejné úrovně 2,2 mld. EUR. Výrazný, téměř 30%, nárůst očekáváme v segmentu zdravotního pojištění především na polském, maďarském, rumunském, bulharském a tureckém trhu. Ten však bude vykompenzován pokračujícím poklesem výnosů z předepsaného pojistného z životního pojištění. Především díky nárůstu administrativních nákladů očekáváme pokles čistého zisku (více zde http://bit.ly/VIG_Q217pre).

Autor: Richard Miřátský

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688