Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  09.08.2017 13:48:48

Netflix mění americký televizní trh. Bývalí konkurenti jsou dneska přátelé


Ve stínu úspěchu poslední řady ikonického seriálu Hra o trůny, která právě běží na HBO a kterou analytici co do sledovanosti hodnotí vysoko, sbírají se v segmentu amerických kabelových providerů aktivity k obraně. Jak si všimla agentura Reuters, totiž v USA rychle roste počet provozovatelů kabelových sítí, kteří vytváří alianci se společností Netflix Inc. 

Podle některých ohlasů se spojení mezi kabelovými operátory televizního trhu v USA a společností Netflix, může stát dokonce záchranným kruhem pro řadu firem z oboru, které se potýkají s razantním úbytkem platících diváků. Naposledy se ke kroku spolupráce s Netflixem odhodlala podle Reuters čtyřka amerického segmentu kabelových televizí Charter Communications Inc. A jako třešničku na dortu agentura Reuters bez bližších podrobností uvedla, že Charter Communication údajně hodlá Netflix integrovat.

Z toho, co se nyní děje na televizním trhu v USA se dá usoudit, že trend zařazování streamingových služeb do nabídky internetových a video balíčků v rámci produktového menu kabelových televizních operátorů, je jasnou záležitostí. Analytici hodnotí aktivity kabelových providerů a společností, které zprostředkovávají online streamingové služby, za správný krok. V případě Netflixu, který zatím odmítl komentovat poslední vyjednávání s americkou společností Charter Communications Inc., propojení pomůže Netflixu získat nové uživatele ve Spojených státech, neboť „volných“ uživatelů, kteří by stáli o službu, valem ubývá a stávajícím providerům pomůže zatraktivnit jejich zavedené nabídky. U Netflixu jde o zvlášť důležitý moment, neboť počet uživatelů je klíčovým parametrem, který investoři pečlivě sledují..

Společnost Netflix oznámila, že do 30. června 2017 se jí podařilo oslovit 51,92 milionu amerických zákazníků, kteří využívají streamovací služby a 52,03 milionu uživatelů v mezinárodních vodách. Výše popisovaný integrační proces Netlfixu s providery, kteří spravují televizní kabelový obsah,, začal v roce 2013 ve Velké Británii spojením se společností Virgin Media. V USA začalo propojování v roce 2014, když se začal Netflix propojovat s několika menšími distributory včetně RCN Telecom Services.

Současně s tím, je podle mínění analytiků možné časovat vnímání společnosti Neftlix jako konkurenta kabelovým televizím, které údajně streamovací fima připravovala o výnosy přebíráním klientely. Nyní je vše jinak – spolupráce má oživit nejen skomírající byznys kabelových providerů, ale i posílit i příjmové statistiky Netflixu. Lepším vztahům pomohlo také technologické zázemí v podobě lepšího vysokorychlostního internetu, který navíc rozvíjí služby nejen televizních operátorů, ale i telekomunikačních firem.



 
 
 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688