Chorvatsko zakročilo proti vychytralým turistům!

TNBiz, 27.7.2017

Přes jedinou noc jednotky chorvatských technických služeb odnosily lehátka a ručníky lidí, kteří si tímto způsobem rezervovali místa na pláži.

V mnoha městech na pobřeží Jadranského moře místní úřady bojují s nekalou praxí pojišťování míst. Lidé si přes noc na pobřeží nechají ležet ručník či lehátko tam, kde si další den plánují lehnout. Tato oblast je totiž v létě plná turistů a tak by si museli přivstat, aby na ně zbylo nějaké dobré místo.

Konkrétně v Makarské je ovšem vydaná vyhláška, která podobné počínání zakazuje a v noci ze středy na čtvrtek tak místní komunální pracovníci z pláže odstanili všechny věci lidí, kteří se vyhláškou neřídili. Vychytralí turisté tak ráno a dopoledne přišli k místům již obsazeným jinými lidmi, kteří dorazili dříve ráno. Zástupce starosty Makarské Dražen Nemčić se k akci vyjádřil následovně: "Zavést na plážích pořádek nezvládneme přes noc, ale je to jedna z našich priorit. Naše pláž je totiž to nejdůležitější, co můžeme turistům nabídnout.”

Chorvaté se snaží turistům co nejvíce zpříjmenit pobyt na pláži nejen tím, že zavádějí pravidla na obsazování pozic u moře, ale přibylo i mnoho dalších předpisů. Na nově rozmístěných cedulích se objevuje například zákaz stanování, či odhazování cigaretových nedopalků mimo odpadkové koše.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky