Vodafone dnes spouští programátorské kurzy pro dívky

Hashtagem #kodujjakoholka Při příležitosti celosvětového dne dovedností mladých lidí (World Youth Skills Day), který připadne na dnešek, sobotu, 15. července, Vodafone představuje nabídku vzdělání v oblasti programování pro mladé dívky ve věku 14-18 let ve 26 zemích včetně České republiky. Workshop programování se koná ve spolupráci s Code First: Girls, organizací, která se specializuje na vzdělávání žen a dívek. Do vzdělávacího programu, který Vodafone označil hashtagem #kodujjakoholka, se mohou dívky hlásit už teď. Kurz proběhne od 28. do 31. srpna 2017.

Kurz programování připravený společností Vodafone ve spolupráci s Code First: Girls je vhodný pro dívky ve věku 14 až 18 let bez ohledu na jejich stávající dovednosti v této oblasti. Dívky se v něm seznámí se základy programovacích jazyků a vývojářskými programy jako např. html, CSS, GitHub a Bootstrap, díky kterým budou na konci týdenního workshopu schopny vytvořit vlastní webovou stránku. Dívky se mohou přihlásit na stránkách vodafone.cz/girls-in-stem.

Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu začátkem tohoto roku uvedla, že zatímco globální IT odvětví zažívá velký růst, zapojení žen v této oblasti klesá. Ve většině zemí muži stale představují drtivou většinu absolventů IT oborů. Programování dnes patří mezi nevyhledávanější dovednosti v celé řadě odvětví, protože stále více firem se ve své každodenní činnosti spoléhá na počítačové programy. Více než polovina nových programátorských pozic vzniká ve společnostech, které nejsou přímo součástí IT odvětví – může jít o finanční instituce, zdravotnická zařízení nebo výrobní podniky.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy