Kotlíkové dotace: poradenství v Karlových Varech

Kotlíkové dotace jsou jednou z možností, jak využít nových technologií v oblasti vytápění a snížit množství emisí. K menšímu zatížení životního prostředí společnost VIADRUS přispívá nejen svými výrobky, ale také poradenstvím v nově otevřeném showroomu.

Zájem o využití kotlíkových dotací je v České republice enormní, druhá vlna dotací bude ve většině krajů republiky spuštěna těsně po letních prázdninách. Jednotlivé kraje zatím nezveřejnily přesná data pro příjem žádostí, je však pravděpodobné, že se tak bude dít v prvních týdnech měsíce září.

Smyslem kotlíkových dotací je motivace obyvatel, kteří vytápějí domácnosti vlastním kotlem, k výměně starých a neekologických kotlů za nové modely s nižším podílem emisí. Výsledkem by tak mělo být nižší zatížení životního prostředí.

Showroom VIADRUS poradí všem zájemcům o dotace

Nově otevřený showroom VIADRUS v areálu společnosti OTK-KV s.r.o. v Karlových Varech nabídne nejen široké portfolio produktů VIADRUS, ale především poradenství při koupi a instalaci nových kotlů. Proškolení zaměstnanci poradí všem zájemcům o využití kotlíkových dotací s vhodným typem kotle a také s administrativními úkony, které jsou s dotacemi spojené.

Nejoblíbenějšími typem jsou v České republice dlouhodobě litinové kotle, které mají specifické vlastnosti, především pak dlouhou trvanlivost – často kotel vydrží i několik generací. Novinkou na trhu, a také jediným českým litinovým kotlem, který byl zařazen do kotlíkových dotací je VIADRUS A3C – automatický kotel na tuhá paliva, splňující emisní třídu 5 a Ekodesign. Mimo vyššího komfortu díky automatickému přikládání je možné kotel vybavit také řídící jednotkou Climatix WEB pro vzdálené ovládání.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo kotel A3C – který splňuje přísné emisní limity – zařadit do kotlíkových dotací. V rámci schválených kotlů je to jediný automatický litinový kotel, který splní vysoké nároky a očekávání všech uživatelů,“ doplňuje Lucie Baránková, manažerka marketingu ze společnosti VIADRUS.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika