TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  19.06.2017 10:03:52

Rozhádaná ČSSD je pryč. Strana představila svůj program


"Jsem přesvědčen, že máme na to vyhrát, že vyhrajeme a že lidé jasně pochopí, že sociální demokracie je stranou pro ně," sdělil na konferenci Milan Chovanec. Původně bylo v plánu, že podobná slova bude na programové konferenci jako lídr ČSSD pronášet Bohuslav Sobotka, funkce se ale před třemi dny vzdal.

Na konferenci nejdříve vystoupil odstupující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Ten ve svém projevu vyzdvihl především to, co se podle něj sociální demokracii za poslední roky ve vládě povedlo. "To, co sociální demokracie garantovala a slíbila, to sociální demokracie dodržela," zaznělo z úst Sobotky.

Na Sobotkovi byla znát uvolněnost a působil spokojeně. Od svých kolegů si vysloužil kromě poděkování také potlesk ve stoje. Po rozhádané ČSSD nebylo ani stopy. V sále Slovanského domu panovala přátelská atmosféra, kterou podtrhovalo někdy až familiérní oslovování sociálních demokratů.

Zaorálek, který se dnes stal oficiálně volebním lídrem strany, na sebe strhl veškerou pozornost. Mluvil několikrát, z toho jednou zhruba tři čtvrtě hodiny.

Sociální demokraté si na konferenci ve Slovanském domě schválili volební program pro podzimní sněmovní volby. Voličům v něm slibují dobrou zemi pro život. Konkrétně třeba průměrný plat 40 tisíc korun měsíčně, rychlejší zdravotní péči nebo o 80 tisíc korun vyšší rodičovský příspěvek. Chce také vyšší daně pro bohaté.

Zaorálek na sobotní programové konferenci ČSSD mluvil o tom, že v Česku je zatím „daňový ráj“ pro bohaté a „daňové peklo“ pro ty dole. "Podívejte se na poměry v České republice a v ostatních státech Evropy. U nás, v naší zemi, je velice výhodné se pohybovat ve vyšších vrstvách. Ta úroveň zdanění je velmi nízká. To, co chceme my, je jenom v tomhle tu situaci korigovat," řekl Zaorálek na konferenci.

ČSSD by chtěl posílit i bývalý předseda Jiří Paroubek, ten dnes totiž oznámil, že se vrací do strany. Jak konkrétně chce pomoci, zatím říct nechtěl.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688