Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  23.01.2017 15:40:48

Spořitelna ukončuje spolupráci s Fincentrem a podává na něj žalobu. Reakce Fincentra


Podle agenturních zpráv Česká spořitelna vypovídá spolupráci s finančněporadenskou společností Fincentrum. Hlavním důvodem podle ČS je opakovaným porušováním partnerských smluv, jež banku poškozovalo. Smlouva s Fincentrem končí k 31. lednu 2017 a dále nebude prodloužena. Zároveň banka podá na společnost žalobu pro zneužívání značek Erste Premier a Zdravé finance, jež mělo Fincentrum využívat ve svůj prospěch.

Banka spolupracuje s Fincentrem od roku 2005 a podíl sjednaných úvěrů touto cestou byl významný pro obě strany.

TZ Fincentra v reakci na výše uvedené oznámení

 Společnost Fincentrum nemá v tuto chvíli informace o žádné žalobě ze strany České spořitelny. Na dnešní odpoledne byla naplánována schůzka, kde měla probíhat jednání o další spolupráci. Po více než jedenácti letech úspěšné spolupráce jsme podobným přístupem překvapeni a považujeme jej za velmi nekorektní.  

Ukončení spolupráce, pokud k němu skutečně dojde, poškodí podle nás zejména Českou spořitelnu. Jako největší zprostředkovatel úvěrů na bydlení na československém trhu a dlouhodobý partner nejvýznamnějších finančních institucí v ČR i na Slovensku jsme přesvědčeni, že můžeme pro naše klienty vybírat z celé plejády vysoce konkurenčních a pro klienty výhodných produktů. Kvality finančního poradenství Fincentra se tento krok vůbec nedotkne.

  Nařčení z porušení ochranných známek České spořitelny považujeme za absurdní. Rádi bychom odkázali na platné a řádně registrované ochranné známky ve vlastnictví společnosti Fincentrum, se kterými dlouhodobě pracujeme – například Fincentrum Premier nebo Fincentrum Platinum

     
 
 

 

 
 
  
Stanovisko společnosti Fincentrum k informacím zveřejněným Českou spořitelnou, a.s.

 

Praha, 23. ledna 2017 

 

 „Zpráva o ukončení spolupráce mne překvapila. Fincentrum s Českou spořitelnou spolupracuje od dob Jacka Stacka a patří k jejím nejvýznamnějším externím partnerům, zejména v oblasti hypoték. Jako zakladatel Fincentra jsem zažil pět generálních ředitelů ČS, vždy jsme se dokázali dohodnout a vždy jsme našli cestu k překonání odlišného vnímání světa.  

Klienti ani poradci Fincentra nebudou produktovou nabídku ČS po případném ukončení spolupráce postrádat, protože již nyní se ozývají konkurenční banky se speciálními nabídkami na jejich okamžité nahrazení. Česká spořitelna tímto krokem obětuje tržní podíl kvůli iracionálním důvodům.

  

Osobně se mohu jen domnívat, že současné vedení ČS takto reaguje na odchody svých bankéřů do poradenských společností. Protože je Fincentrum lídrem trhu, může to být jakási výstraha ven i dovnitř. Tomu by odpovídal i způsob komunikace: zprávu jsme se nejprve dozvěděli ráno z médií bez jakékoliv oficiální informace či jen indikace předem.

  

V dávné minulosti takto společnosti Fincentrum zbrkle vypověděly spolupráci i dvě jiné instituce. Po propadu v jejich obchodních výsledcích však z jejich strany došlo během několika měsíců k obnovení spolupráce. Jsem přesvědčen, že rozum zvítězí nad ukvapeností i v případě České spořitelny a případné problémy bude řešit jednáním a ne přes média. Vážím si České spořitelny jako důležité české finanční instituce a věřím, že dlouholetá spolupráce bude brzy obnovena.“

 

 

 

Petr Stuchlík
Zakladatel a Předseda představenstva
Fincentrum a.s. 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688