Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  22.12.2016 16:25:01

ČEZ: Daniel Beneš potvrzen v pozici předsedy představenstva

 

Dozorčí rada ČEZ dnes svou volbou potvrdila Daniela Beneše ve funkci předsedy představenstva společnosti ČEZ i pro další čtyřleté funkční období. „Rozhodnutí o prodloužení mandátu předsedy představenstva je signálem, jenž potvrzuje směřování Skupiny ČEZ v období, které je pro další vývoj energetického sektoru v Evropě kritické. ČEZ stojí před zásadními strategickými kroky, kterými bude muset na změny v energetice reagovat, aby zabezpečil úkoly uložené akcionáři a Českou republikou, pro niž je Skupina ČEZ hlavním garantem energetické bezpečnosti a soběstačnosti,“ uvedl k tomu předseda dozorčí rady prof. Václav Pačes.

 

Vedle vysoce nejistého výhledu společné energetické politiky v rámci Evropské unie bude Skupina ČEZ v nadcházejícím období čelit řadě výzev: cena elektřiny, a tedy i ziskovost tradiční energetiky, je a zůstane nízká, požadavky na bezpečnost a ekologizaci, a tedy i na investice do jejich zajištění naopak porostou. Rozvoj technologií, primárně OZE a decentrálních řešení pro zákazníky, přinese novou konkurenci. Ruku v ruce s tím bude klesat schopnost tradiční energetiky být významným dividendovým titulem a plnit nastavenou roli ve státní energetické koncepci.

Management Skupiny ČEZ musí vhodně reagovat na změny, maximalizovat dividendu, naplňovat platnou státní energetickou koncepci a zůstat i nadále společensky odpovědnou firmou. Dozorčí rada potvrzením mandátu Daniela Beneše vyjádřila přesvědčení, že pod vedením Daniela Beneše bude Skupina ČEZ těmto klíčovým problémům schopna čelit. „Daniel Beneš je zkušený manažer, jenž zná dobře Skupinu ČEZ a má široký přehled o rizicích na tuzemském trhu  i na poli evropské energetické politiky,“ řekl Václav Pačes.  

V čele představenstva Skupiny ČEZ stojí Daniel Beneš od roku 2011, tedy od doby, kdy odstartovaly zásadní strukturální změny evropské energetiky. Skupina ČEZ pod jeho vedením prozíravě reagovala na nastupující krizi světové ekonomiky včasnou změnou strategie, jejíž součástí bylo i zajištění dlouhodobé jistoty příjmů v situaci zásadního poklesu cen elektřiny, když ČEZ začal včas prodávat elektřinu na dlouhodobé kontrakty. Skupina ČEZ se zároveň promptně začala adaptovat na nastupující decentralizaci. „Díky opatřením, jež byla realizována pod vedením Daniela Beneše, je nyní Skupina ČEZ v objektivně lepší kondici, než srovnatelné evropské energetiky. Aby si tuto svoji výhodu dokázala udržet, je třeba, aby firma dokázala stejně pružně reagovat na aktuální změny i v nejbližší budoucnosti. Klíčovým předpokladem je pak zkušený a odborně zdatný management,“ dodal k tomu Václav Pačes. 

Daniel Beneš je aktivní v nadnárodních evropských strukturách, jež se zabývají budoucností evropské energetiky (je členem tzv. Magritte group). Jeho práce ve Skupině ČEZ byla oceněna tuzemskou odbornou veřejností, když mu byl udělen prestižní titul Manažer roku 2014. Zároveň byl zvolen viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR, kde zodpovídá za oblast energetiky a klimatické změny 

  

Ladislav Kříž,
mluvčí Skupiny ČEZ 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688