Prodávají se dálniční známky, nově zdarma budou tyto úseky dálnice

TNBiz, 1.12.2016
Nově zdarma budou tyto úseky dálnice

Jedenáct dálničních úseků o celkové délce 111 kilometrů budou moci řidiči od 1. ledna projíždět bez platné dálniční známky. Jedná se například o vjezdy do Prahy a část pražského okruhu, dálnice kolem Plzně, Ústí nad Labem, Olomouce, Prostějova nebo kolem Berouna.

"Chceme vyjít vstříc všem místním řidičům, aby se dálnici kvůli poplatku nevyhýbali a zbytečně nejezdili skrze město po silnicích nižších tříd. Vyjmutím dalších 11 úseků navážeme na naše loňské kroky, které se osvědčily. Městům se jednoznačně ulevilo a starostové měst, kudy vedla objízdná trasa pro všechny bez dálniční známky, naše kroky hodnotí pozitivně. Současně se potvrdil náš odhad, že nedojde k ekonomické ztrátě. Prodej dálničních kuponů v letošním roce naopak roste," uvedl ministr dopravy Dan Ťok.

Konkrétně se bude jednat o tyto úseky:

Ceny dálničních známek zůstanou i pro příští rok beze změny. Za roční kupón, jehož platnost je 14 měsíců (od 1.12. 2016 do 31.1. 2018), dáte 1500 , za měsíční známku zaplatíte 440 a za desetidenní kupón 310 .

Barva známek pro rok 2017 je tyrkysová. Perličkou je fakt, že poprvé v historii byla barva zvolena na základě on-line hlasování veřejnosti. Celkem se vyslovilo bezmála 100 000 řidičů.

Prodejní místa dálničních známek jsou označena samolepkou. Seženete je ve všech provozovnách České pošty, na čerpacích stanicí a jiných místech, které poskytují služby pro motoristy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky