Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  27.05.2016 13:23:03

Microsoft má problémy s upgradem na Windows 10 v Číně


Microsoft když představoval svojí novou platformu Windows 10, tak ani ve snu ho nenapadlo, jakou nevoli s přechodem budou vyjadřovat čínští uživatelé. A jejich rozhořčení je podle lokálního plátku na místě a šíří se poměrně rychle čínským éterem na platformě Weibo.

Podle všeho je strategie Microsoftu v Číně poměrně agresivní. Microsoft nabídnul postup na vyšší stupeň zdarma jak legálním uživatelům, tak i pirátům. To bylo jediné vstřícné gesto v očích Číňanů, avšak samozřejmě s cílem rozdrtit černý trh s operačním systémem od Microsoftu.

Problém podle všeho vzniknul v nemožnosti vybrat si, zda-li chci přejít na vyšší verzi nebo ne. Okno nabízející upgrade na Windows 10 nenabízí možnost kompletně odmítnout upgrade, obsahuje tlačítko pouze „připomenout později“. U starších verzí Windows se ani systém od Microsoftu neptá, jestli má upgradeovat systém. Ale rovnou to udělá za něj bez vědomí uživatele, pokud ignoruje okno upozorňující na upgrade.

Jeden z uživatelů uvedl, že měl rozpracovaný dokument pro projekt v hodně cca 500 000 dolarů a kvůli tomu, že si nevšiml okna na upgrade o celý dokument a zakázku přišel.

Microsoft se k těmto incidentů příliš nehlásí a podle informací agentury Reuters v tomto ohledu nereaguje ani na e-maily, ani na telefonáty.

Windows 10 je poslední verzí operačního systému od Microsoft. Systém jde stejnými šlépějemi jako Android nebo iOS u kterého můžeme najít update skoro každý týden formou malých vylepšení nebo oprav.

Tento zrychlený přístup si nyní užijí i uživatelé Microsoftu. Celá změna tak pěkně lícuje s tím, co chce Microsoft se svým posledním operačním systémem dokázat. S novým operačním systémem přišel na světlo světa také úplně nový prohlížeč se jménem Microsoft Edge, který se při svém vývoji jmenoval Spartan.

Na nový operační systém mohou ještě nějakou dobu přestupovat všichni uživatelé s operačními systémy Windows 7, Windows 8 a Windows 8.1. Starší systém Windows XP již má smůlu, jeho podpora skončila a tak ani nedostane možnost upgrade.

Windows uvedl, že svůj krok nabídnout povýšení na Windows 10 udělal z důvodu toho, že jeho základna je poměrně hodně roztříštěná mezi různé verze systémů.


Zdroj: BBG, Motley Fool
Foto: TechStage - CC BY - ND 2.0

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688