Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  22.04.2016 10:46:54

Ceny soutěže Ideální banka 21. století předány. Vyhlášení výsledků studenty bavilo

Celá akce proběhla ve velmi příjemné atmosféře Sushi baru, kam se sešli vítězní studenti, jejich týmy, spolu se zástupci úspěšných škol a dalšími hosty. Zájem o soutěž a účast v ní byl v tomto ročníku opět velmi vysoký. Zúčastnilo se 150 studentů, kteří zastupovali 23 středních a vysokých škol. Proti minulým ročníkům byl tento zajímavý v tom, že se soutěže poprvé zúčastnilo více středních škol než těch vysokých. První místo však patřilo studentce vysoké školy.

Mezi třemi nejlépe oceněnými pracemi se objevilo jedno video a dva návrhy a popisy konkrétních bankovních produktů a jejich funkcí.

Poprvé oceněna nejlepší škola soutěže

Poprvé také byla vyhlášena a oceněna nejlepší škola soutěže, kterou se stala

UNIVERZITA HRADEC KRÁLOVÉ

Cenu ve výši 10 000 korun si převzala zástupkyně fakulty informatiky této školy Martina Hedvičáková

O úspěchu této školy rozhodl nejen slušný celkový průměr hodnocení studentů této školy, ale také velmi vysoká účast studentů z této univerzity. Díky aktivitě svých studentů si mohla Univerzita Hradec Králové připsat tento velký úspěch.

Třetí místo obsadil SmartBILL. Elektronická evidence účtenek a správa výdajů

Třetí místo v soutěži obsadila studentka Gymnázia Voděradská Tereza Růžičková, která si odnesla výhru ve výši 5 000 korun. Spolu s ní se slavnostního předání zúčastnili i další studenti této úspěšné školy, která obsadila druhé místo v kategorii nejlepší škola.

Tereza zaujala odbornou porotu návrhem a popisem svého bankovního produktu, který by měla ideální banka nabízet a to elektronickou evidenci účtenek a správu výdajů SmartBILL.

Druhé místo získalo unikátní video studentů z Frýdlantu nad Ostravicí

Druhé místo obsadil tým studentů z Gymnázia Frýdland nad Ostravicí. Studentům Kristiánovi Burešovi, Kristýně Kaizrové a Veronice Handlířové děkujeme nejen za jejich skvělou soutěžní práci, ale také za účast na předání cen, kvůli čemuž museli absolvovat velmi dlouhou cestu do Prahy.

Studenti si převzali cenu 15 000 korun za soutěžní video. Toto video popisuje současné zoufalé hledání ideální banky, kterou stále na trhu nenacházíme. Video má vlastní scénář, vlastní originální hudbu i text písně. I to rozhodlo o výborném umístění těchto studentů, protože takto zcela originální práce se ještě v soutěži Ideální banka 21. století neobjevila.

Na prvním místě půjčka FINGRAM, která zvýhodňuje odpovědné klienty s dobrou finanční gramotností

Na prvním místě se umístila studentka Západočeské univerzity Plzeň Nikol Fantysová, která zaujala porotu i zúčastněné studenty svým nápadem bankovního produktu - půjčky FINGRAM. Banka v rámci tohoto produktu žadatele o úvěr neposuzuje pouze podle výše jeho příjmů, nebo jeho bankovní historie, ale také podle stavu jeho finanční gramotnosti a odpovědnosti. Vše se zjišťuje patnáctiminutovým testem s padesáti otázkami, z nichž banka zjistí charakter osobnosti žadatele, jeho přístup k problémům se splácením či neočekávanými životními událostmi, a způsob jakým se s nimi tento žadatel vypořádá. Dále banka zjistí míru znalostí žadatele o produktu, který požaduje a motivace a důvody k jeho získání. Odpovědní a vzdělaní žadatelé nejen tuto půjčku získají, ale také získají výhodnější podmínky úvěru, jako nižší úrok, nižší nebo nulové poplatky, bonusy za splácení apod. Neúspěšný žadatel pak půjčku nezíská vůbec.

Originální nápad potěšil i organizátora Patrika Nachera, který při oceňování vítěze řekl: "Tato vítězná práce mě velmi potěšila, protože spojuje poskytování bankovních produktů se zvyšováním a zkvalitňováním finanční gramotnosti klientů. To je právě věco kterou se dlouhodobě snažím."

Předávání cen a vyhlašování výsledků bylo nejen o informacích ale i zábavě

Účastníci akce si po vyhlášení cen shlédli vtipné reklamy Air Bank a dozvěděli se informace z její historie a nejbližších plánů, které téměř vždy souvisí s novými inovacemi produktů a služeb této banky.

Dále se od zástupkyně společnosti EFMA účastníci seznámili s nejnovějšími trendy a směry ve světových bankovních inovacích. Velmi překvapivá byla mimo jiných informace, že lídrem v bankovních inovacích a jejich rozsahu není Švýcarsko, nebo Německo či USA, ale Turecko. Další zajímavou informací je, že sousední Polsko je v zavádění nových inovací v bankovnictví mnohem dále než Česká republika, kde banky už pouze přebírají některé nápady, které vznikly, a osvědčily se v zahraničí.

Air Bank pak pro všechny účastníky spolu se společností Wincor Nixdorf připravila prohlídku expozice bankomatů, které tato společnost vyvíjí, včetně ochranných prvků a softwarového vybavení. Studenti si tak mohli prohlédnout nejrůznější druhy bankomatů, včetně jejich vnitřních částí, neboli vnitřností a to vše doplněné zajímavým výkladem.

Ještě jednou všem školám, učitelům, studentům, novinářům i partnerům soutěže společnosti Air Bank a EFMA za úspěšný průběh soutěže, vysokou účast a výjimečné vyhlášení vítězů děkujeme.

Fotografie z předání a celý článek naleznete na serveru Bankovní poplatky zde:

http://www.bankovnipoplatky.com/admin/articles/edit/33095 www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688