STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  10.11.2015 08:53:46

Výkonný ředitel telekomunikační společnosti MTN včera rezignoval

Dceřinná společnost MTN Nigeria dostala od regulačních orgánů Nigérie pokutu 5,2 mld dolarů za to, že neodpojila 5,1 milionů zákazníků, kteří používají neregistrované SIM karty. Na zaplacení pokuty dostala společnost MTN ultimátum do 16. listopadu. Jedná se o významnou částku. 5,2 mld dolarů představuje dvojnásobek zisku po zdanění společnosti MTN za celý loňský rok. Společnost se však v současné době snaží vyjednat snížení pokuty a dosud není jasné, zda budou jednání úspěšné.

 

Výkonný ředitel Sifiso Dabengwa včera 9. 11 2015 s okamžitou platností rezignoval. V jeho prohlášení stálo: „V důsledku nešťastných okolností, které nastaly v MTN Nigeria, v zájmu společnosti a akcionářů, jsem nabídnul svou okamžitou rezignaci.“

 

Společnost MTN je největší africká telekomunikační společnost. Jejím největším trhem je právě Nigérie s 28,5 miliony zákazníky. Mezi další významné trhy, kde MTN působí, patří Írán a Jihoafrická republika.

Sifiso Dabengwa byl na pozici výkonného ředitele od roku 2011. Prozatímním šéfem MTN bez výkonné moci byl jmenován Phuthuma Nhleko, který ve společnosti od roku 2001 zastával již několik významných postů. Na dočasné pozici setrvá maximálně šest měsíců, zatímco bude společnost hledat vhodného následovníka na pozici výkonného ředitele. Phuthuma Nhleko slíbil, že se bude ve své dočasné roli snažit vyřešit problém neregistrovaných SIM karet s nigerejskými regulačními orgány. Jako druhý důležitý úkol si vytýčil najít nástupce na pozici výkonného ředitele, který by společnost MTN posunul vpřed.

 


Bez názvu

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688