Patria (Patria Finance)
Investice  |  25.09.2015 17:04:45

TopFiveTech - Apple prožil útok na AppStore, Microsoft uvolnil Office 2016 a Google čelí dalšímu vyšetřování

  • Google pod regulatorním dohledem v USA. Americké úřady budou vyšetřovat jestli Google neupřednostnil některé svoje služby před těmi, které jsou vyvíjeny třetími stranami. Nebo zda-li vůbec umožnil přístup některým službám ke své mobilní platformě Android. Vyšetřování je teprve v úvodu, ale FTC přichází s vyšetřováním téměř ihned poté co evropský antimonopolní úřad si vzal na paškál Google kvůli dominanci na trhu s vyhledáváním na internetu.
  • Red Hat ohlásil výsledky. I nadále v 54. čtvrtletí drží společnost rekord, kdy její tržby neustále rostou. Tentokrát dosáhly výše 504 mil. USD a meziročně si tak polepšily o 13 %. Na bázi GAAP dosáhl čistý zisk 51 mil. USD, neboli 0,28 USD na jednu akcii, v meziročním srovnání roste o 4 mil. USD (či 3 centy) proti 47 mil. USD a 0,25 USD na jednu akcii. Více zde.
    Společnosti k dobrým výsledkům pomohla poptávka a dobré zpracování těchto příležitostí. V konstantních cenách by meziroční růst tržeb ukázal na +21 %. Zejména dobře se vedlo firmě v cloudové oblasti. Red Hat se tak stal první společností, která podniká s open-source technologií a jejích tržby za rok přesáhly v uplynulém čtvrtletí 2 mld. USD.
  • Výsledky ohlásilo i Blackberry. Ale tam rozhodně zatím k radosti důvody nemají. Blackberry se propadly tržby o 46,5 % na 490 mil. USD. Čistého zisku dosáhla společnost jen díky jednorázovým položkám, jinak byl výsledek zase v rudém. I prodeje telefonů šly dolů. To není nic překvapivého, když jak známo novou strategií Blackberry není vyrábět hardware. Ale produkovat bezpečnostní software a software pro správu mobilních zařízení. Tedy v tom v čem byla vždy společnost silná.
  • Apple zažil útok hackerů na AppStore. Stovky milionů uživatelů byl tak potenciálně vystaveny ohrožení z prozrazení jejich osobních údajů uložených v zařízení. Jednalo se také například o aplikaci WeChat používanou a vyvíjenou společností Tencent nebo o aplikaci pro sdílenou přepravu Didi Kuaidi, oznámila společnost Palo Alto Networks, což je americká společnost specializovaná na kybernetickou bezpečnost. Hlavní problém byl na straně vývojářů napadených aplikací. Ti totiž pro vývoj aplikací použili vývojářský software, který pravděpodobně nepocházel z oficiálních zdrojů a již byl napaden škodlivým softwarem. Dále čtěte zde.
  • Microsoft představil další iteraci své dojné krávy - Office 2016. Microsoft tak představil klíčový produkt společnosti, který je úzce provázán k Office 365 na cloudu, který dostal nové nástroje pro lepší kolaboraci mezi kolegy. Poslední Office má být zaměřen na znovuobjevení produktivity a zapojení do cloudu. Podle šéfa Microsoftu se dramaticky mění jak lidé pracovali dříve a jak pracují dnes. Jsou online, jsou mobilní a pracují na více místech najednou na více zařízeních.

 Jednou větou:

  • Google uveřejnil novou verzi Google Wallet - ta bude podporovat peer-to-peer transfery peněz.
  • Microsoft měl problém se službou Skype. Netýkala se však všech uživatelů.
  • IBM otevřelo druhé datové centrum v Brazílii.
  • Microsoft uvolnil nové Office 2016.
  • Apple uvedl, že nový model iPhone 6S bude dostupný u více mobilních operátorů než jeho předchůdce.
  • Facebook úspěšně proráží s video reklamou.
  • Apple řekl, že jeho nový systém iOS již běží na 50 % všech Apple zařízeních.
  • IBM odhalilo dva nové typy serverů běžící s linuxovým mainframem.
  • LinkedIn podepsalo strategickou dohodu o partnerství s ride-sharingovým rivalem Uberu Didi Kuaidi. Didi Kuaidi nechá své uživatele hlásit se do aplikace pomocí profilu LinkedIn.
  • Samsung otevírá další kancelář tentokrát v San Jose pro řízení výroby polovodičů.
  • eBay uzavřel partnerství s mezinárodním online obchodem s luxusem Sigma Beauty. eBay mu bude poskytovat své služby dopravy a další.
  • Alibaba říká, že skončila lock-up period po IPO. Do pohybu se tak mohou vydat cca. 1,58 mld. kusů akcií ke svým novým majitelům.
  • Oracle pomůže Tiscali zlepšit jejich komunikační infrastrukturu.
  • Apple oznámil, že dodá elektrický vůz v roce 2019.
  • GoPro potvrdilo vývoj dronu, v prodeji by měl být během první poloviny roku 2016.
  • Nový iPhone 6S dnes v pátek bude k dostání na prodejně.

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688