Investice  |  11.05.2015 11:57:05REKLAMA

Fingood – Výhodná investice. Konečně seriózní firma.

Skvělá zpráva pro investory! Přesto, že na českém trhu P2P půjček není aukční portál Fingood úplně první v pořadí, je první svého druhu, který se zaměřuje na bonitní dlužníky. Přináší revoluci na tomto trhu svým novým konceptem mnohem bezpečnějších půjček, než na které jsou u nás investoři zvyklí.

 

Společnost Fingood (https://fingood.cz), jako zprostředkovatel P2P aukcí, vytvořila chybějící článek mezi bankami a úvěrovými společnostmi. Tato společnost si před vstupem na trh zpracovala rozsáhlou a nákladnou studii poptávky mezi věřiteli a dlužníky a podle ní vytvořila svou nabídku služeb.

 

 

Co to pro potencionální investory znamená? V čem se odlišuje nový koncept od prvních pokusů P2P aukcí v ČR?

Společnost Fingood, i přes administrativní a finanční náročnost, velmi důsledně prověřuje všechny žádosti o půjčku ještě před zařazením do aukce. Využívá k tomu aplikace příslušných zákonných předpisů na konkrétní případy, vlastní technické zázemí, prověření internetové stopy ve spolupráci se společností Google, ověření žadatele o půjčku v Insolvenčním rejstříku, Centrální evidenci exekucí a v rejstříku živnostenského podnikání. Posuzuje schopnost dlužníka splácet na základě dlouholetých zkušeností a praxe. Společnost Fingood využívá i další typy ověřování v rámci získaného know-how společnosti. Kromě jiného prověřuje i rozpory v informacích žadatele a tyto žádosti vrací k doplnění a do aukce je nezařazuje.  

To znamená, že nejrizikovější úvěry tzv. půjčky před výplatou nebo sms půjčky, tzn. Půjčky do 25 tis. , nemají na seznamu aukcí (https://fingood.cz/seznam-aukci) vůbec prostor pro zveřejnění vzhledem k tomu, že riziko nesplácení u těchto úvěrů je téměř 30%. Na seznamu aukcí u společnosti Fingood také není možné zveřejnit – tedy vystavit ani požadovat investorem - úvěry s úrokem nad 70% p.a. Takový úrok je naprostý ekonomický nesmysl a dlužník by se velmi rychle mohl dostat do stavu neschopnosti splácet.

Společnost Fingood je registrovaným subjektem pod dohledem České národní banky a všechny nabízené služby se řídí příslušnými zákony, především zákonem o spotřebitelském úvěru. Smlouva o spotřebitelském úvěru dle zákona č. 145/2010 Sb. je nezbytná jak pro investory, tak pro dlužníky. Pro investory především z toho důvodu, aby se dlužník nemohl vykroutit z placení úroků. Pro dlužníka, aby byl chráněn smlouvou tak, jak zákon nařizuje. Dlužník, ale i věřitel jsou společností Fingood před uzavřením smluvních dokumentů prověření ve smyslu zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti 253/2008 Sb. (známý jako zákon o praní špinavých peněz). Další možnosti zajištění bezpečnosti investice jsou popsány na https://fingood.cz/investice

Pokud vás zajímají finančním tipy a triky z trhu P2P půjček, můžete se přihlásit k odběru newsletteru pro investory (příspěvky v Blogu) https://fingood.cz/registrace/?typ=investice&login=off.

Zároveň si můžete přečíst pokračování článku – byl zveřejněn 14.5. pod názvem finGOOD - Svět bez bank? 

 

Související texty:

Ještě rizikovější než akcie jsou rizikové vysokoúročené dluhopisy

Pokroucené trhy: Mají nyní akcie vůbec alternativu a kde hledat bezpečné přístavy?

 








Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688