Zimní počasí se vrací: pozor, zase bude sněžit, někde napadne až 20 cm

TNBiz, 1.4.2015

Chumelenice, sněhové jazyky, silný vítr. Tak vypadá předpověď počasí na další dny. "Zesiluje k nám příliv chladného a vlhkého vzduchu. V noci a ve čtvrtek přes den bude přes naše území přecházet frontální vlna, která přinese sněžení," varuje ČHMÚ.

Už dnes v noci a ve čtvrtek dopoledne se do Česka vrátí vydatné sněžení. Sníh nebude tát a i v nížinách může napadnout i kolem 10 cm, na horách kolem 20 cm. Ve středu bude navíc i nadále foukat čerstvý západní vítr, který ale bude naštěstí postupně ve večerních a nočních hodinách slábnout.

I ve čtvrtek odpoledne a večer ale musíme počítat s četnými sněhovými přeháňkami. "Ty budou provázené intenzivním sněžením, s krátkodobým snížením dohlednosti a přechodnou tvorbou sněhové pokrývky i v nižších polohách," varují meteorologové.

Výstraha před silným sněžením platí pro kraje: Praha, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Ústecký a Vysočina, a to od středy 01. 04. 2015 od 21:00 hodin do čtvrtka 02. 04. 2015 do 21:00.

Na horách se budou do čtvrtečního večera vytvářet sněhové jazyky. V jihozápadní polovině území se budou sněhové jazyky přechodně tvořit v noci na čtvrtek a ve čtvrtek dopoledne už v polohách nad 500 m. n.m.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky