Josef Trnka (TPS)
Politika a události  |  04.01.2015 17:23:32

Klaus udělal Primě těžkou hlavu?

Václav Klaus si sice v Partii na Primě stýskal nad "neuvěřitelným prostorem" jaký v médiích dostává Miloš Zeman, protože on prý zdaleka takový neměl, nicméně dramaturgie mu "pro jistotu" nepřizvala žádného  oponenta, zato dva moderátory - Terezii Kašparovskou a Tomáše Hauptvogela, jejichž krotkost by mohla být dávána za příklad. V souvislosti s tématem Zeman ovšem Klaus dodal, že moderátory namítaná rozsáhlá kritika jeho osoby se týká samých hloupostí.

Současné vládě vyhuboval za vršení jedné chyby za druhou, zrušení regulačních poplatků byla hloupost, výdaje zvyšuje nesmyslně, třeba zavedení porodného na druhé dítě, stejně jako se nesmyslně debatuje o příspěvcích na děti a zákon o státní službě si ani nezaslouží, aby se o něm vedla řeč. Na Evropské unii, ostatně jako obvykle, rovněž nezůstala nit suchá. Hospodářský růst Evropské unie za posledních šest let je v průměru minus žádná celá čtyři procenta. Člověk nemusí mít dva doktoráty, aby mu došlo, že je to hrozivé. Západní Evropa je dneska rozhrkaná lokálka a kolem ní se prohánějí japonské a čínské rychlíky, které už nás možná dávno předjely, a my si pořád něco nalháváme. Krize, která nás postihla je krizí euroamerickou, nikoli světovou, protože v asijských zemích o nějaké krizi nic nevědí.

Pokud jde o Ukrajinu, tak v první řadě upozornil na to, že velmi zaostává v reformách za ostatními postkomunistickými zeměmi, což je hlavní příčina současných událostí, nikoli nějaká ruská rozpínavost. Tvrzení něčeho takového považuje za záměrnou dezinformaci.Dodal, ze vždycky v životě se snažil odhalovat pravdu a kolem té ukrajinské krize se objevuje tolik lží. Na Ukrajině bojují jedny ukrajinské síly proti druhým. Na podporu tohoto názoru dodal: Když dva poslední prezidenti, kteří se v názoru na tisíc věcí liší, mají na tuto věc stejný názor, to by někoho mohlo trknout. 

K rozchodu s prestižním americkým institutem CATO dodal, že o jeho prestiži se dá pomalu pochybovat a americké konzervativní instituce jsou obecně v obrovské krizi.  Pan Illarionov byl deset let nejlepším kamarádem Vladimira Putina. Pak se nějak pohádali, tak se stal jeho největším kritikem, a teď k tomu svému boji používá CATO institut. Že někdo někoho vyškrtává a vyhazuje za názory, to já už jsem, na rozdíl od vás mladých, zažil. Ale že se to odehrává ve Washingtonu, to je žalostný výsledek.

Již na začátku relace si posteskl nad postupným přiškrcováním demokracie, o čemž píše ve své poslední knize. Uvedl k celému názvu díla, že vyšlo v listopadu a doplnil název nakladatelství. Reklama jako vyšitá s níž by mohla mít Prima potíže. V daném případě ovšem spíše teoreticky.

Další informace a zajímavosti  zde, například obrázky z novoročního ohňostroje v jednom středočeském městečku s razantně obměněnou radnicí a krátké info z Otázek VM.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688