Egypt a dovolená: správná zimní dovolená je určitě v Egyptě

Egypt, to je správná zimní dovolená z několika důvodů. Dovolená v Egyptě na konci roku může být pěkný a originální vánoční dárek pro dva, i pro celou rodinu. Slunce, čisté moře s bohatou podmořskou flórou i faunou, krásné pláže a hotely kvalitní úrovně přesvědčí i pochybovače.

Egypt právem patří mezi nejnavštěvovanější destinace  

V Egyptě můžete dovolenou prolenošit, nebo prožít aktivně. Kdo z turistů by nechtěl vidět tisíce let staré památky: pyramidy faraónů, Velkou sfingu v Gíze, chrám Abú Simbel, Karnacký chrámový komplex, Údolí králů a mnoho dalších památek.

Objevovat monumentální historii Egypta v zimě, kdy se vyhnete úmorným letním vedrům je jistě daleko příjemnější a rozumnější.

Chcete v Egyptě prožít příjemnou a pohodovou dovolenou? Vybírejte na jednom místě z širší nabídky cestovních kanceláří pro vás tu nejlepší dovolenou v Egyptě. Najdete zde všechny nabízené zájezdy včetně Last Minute.

Při výběru zájezdu (lokace i hotelu) vám mohou pomoci recenze klientů, kteří hodnotí své zážitky a spokojenost se službami ze své egyptské dovolené.

Pobytová a poznávací dovolená

Podle svého založení a počtu rodinných příslušníků volíte klidnou a relaxační pobytovou dovolenou na jednom místě, nebo poznávací dovolenou, kde za památkami cestujete. Velmi oblíbené jsou poznávací zájezdy po Nilu s pobytem u moře. 

Doporučená přímořská letoviska

Přímořská letoviska Hurghada, Šarm aš-Šajch a Taba mají ideální podmínky pro potápění i šnorchlování při objevování pestrobarevného podvodního světa Rudého moře.

Velmi oblíbené je Sharm El Sheikh, moderní a živé turistické centrum na jižním cípu Sinajského poloostrova.

 

Místní příroda je unikátní, zejména mořský korálový útes vhodný pro potápěče a fotografy. Sharm El Sheikh je vyhledávané i pro své podnebí, kdy teploty v zimě dosahují 15 - 30 °C průměrně kolem 20 °C.

Poloha Sharm El Sheikh nabízí možnost navštívit Jeruzalém, Mrtvé moře, nebo unikátní skalní město Petru v Jordánsku.

V oblasti Sharm El Sheikh najdeme další doporučená letoviska Naama Bay, Sharks Bay, Sharm El Maya a Ras Om El Sid.

Možností, jakou egyptskou dovolenou si vybrat je opravdu mnoho. Ten, kdo si oblíbil jedinečnou zemi arabského světa, Egypt, se bude často vracet. V Egyptě je stále co objevovat, nebo se naopak vracet do vyzkoušených destinací a letovisek. Zájezdy.cz přejí všem krásnou zimní dovolenou v jedinečném Egyptě.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky