Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  08.08.2014 12:55:14

Jak se Hypoteční banka staví k příjmům ze zahraničí?

Plyne vám příjem ze zahraničí a rádi byste požádali o hypotékuČeské republice? Pokud ano, pojďte se s námi podívat na to, jaké jsou ve vašem případě podmínky pro získání hypotéky u Hypoteční banky.

Hypoteční banka akceptuje v případě příjmů plynoucích ze zahraničí jak příjmy ze zaměstnání, tak příjmy z podnikání. Individuálně je posuzována vhodnost jednotlivých zemí. Platí přitom, že příjem plynoucí z některé z vyspělých zemí (např. Německo, Velká Británie, Kanada, Austrálie) bude Hypoteční banka téměř jistě akceptovat. Na pováženou jsou naopak příjmy ze zemí, jejichž měna zažívá výrazné výkyvy kurzu a zároveň země s méně transparentní ekonomikou (např. Egypt, Indie, Peru).

Příjem ze zaměstnání

Pokud žadateli o hypotéku Hypoteční banky plyne příjem ze zaměstnání v zahraničí, vyžaduje banka, aby byl pracovní poměr založen na pracovní smlouvě na dobu neurčitou. Podmínkou pro získání hypotéky je pak v tomto případě také to, že by žadatel o hypotéku měl u téhož zaměstnavatele pracovat nejméně po dobu 1 roku. Povinnou částí žádostí o hypotéku jsou v tomto případě i výpisy z běžného účtu za posledních 6 měsíců.

Povinnou součástí žádosti o hypotéky je v tomto případě potvrzení o výši pracovního příjmu, soudním překladatelem přeložená pracovní smlouva a kurzovní lístek ČNB platný k danému dni, který slouží k přepočtu mzdy na české koruny. Vypočtený příjem pak Hypoteční banka následně ponižuje o 15 % (ochrana před výkyvy měnového kurzu).

Příjem z podnikání

V případě, že žadateli o hypotéku Hypoteční banky plyne příjem z podnikání v zahraničí, vyžaduje banka, aby jí tento žadatel předložil své příjmy v takovém rozsahu, jako kdyby podnikal na území České republiky, případně má žadatel možnost doložit své příjmy dokumentem Notice of Assessment. V případě dokládání příjmů prostřednictvím daňového přiznání vyžaduje Hypoteční banka doložení komentáře s podrobným popsáním jednotlivých položek a dostatečné objasnění odlišností ve vedení účetnictví v zahraničí ve srovnání s českými zákony.

Praktický příklad

Manželé Novákovi žádají o hypotéku. Panu Novákovi plyne příjem z podnikání v Německu (pneuservis), paní Nováková je zaměstnaná v penzionu v Rakousku.

Spolu s žádostí o hypotéku dokládá pan Novák Hypoteční bance i daňová přiznání za 2 poslední zdaňovací období (spolu s detailním vysvětlením jednotlivých položek), paní Nováková pak k žádosti přikládá soudní překlad pracovní smlouvy a výpisy z účtu za posledních 6 měsíců.

Pan Novák má dle daňového přiznání čistý měsíční příjem 2 000 EUR, paní Novákové plyne čistý příjem 1 500 EUR měsíčně. Směnný kurz činí v den podání žádosti o hypotéku 27,36 CZK/EUR, tj. čistý přepočtený příjem manželů Novákových činí 95 760 . Tento příjem Hypoteční banka následně poníží o 15 %, konečný čistý příjem tedy činí 81 396 .

Závěr

Hypoteční banka patří mezi instituce, které se k žadatelům o hypotéku s příjmem ze zahraničí nestaví zády. S žádostí o detailnější podmínky hypoték by se na ně tedy měli obrátit všichni z vás, jimž plyne některý z akceptovatelných příjmů ze zahraničí a kteří zároveň chtějí výhodně uspokojit své bytové potřeby.

 

Čtěte další články o financování bydlení na http://www.penizenavic.cz/financovani-bydleni/clanky    

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám


Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

St 14:28  Kurzovní lístek ČNB na středu 27.03.2024 Redakce (Kurzy.cz)
St 13:00  Terminál Jihlava VRT už má svou podobu mdcr.cz (MD ČR)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688