Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  13.02.2014 10:20:12

Akcie roku 2014, rozbor titulů: Část třetí, závěrečná



Nyní se dostáváme pro investory k tomu nejzajímavějšímu. Následuje seznam 80 růstových akcií, které mohou připadat do úvahy v případě investičního zájmu. Akcie jsou na správné hodnotě, nebo v její blízkosti. Jsou podloženy soustavným růstem ziskovosti. Jsou vybrány z některého z následujících akciových indexů, jako je Fortune 500, S&P 500, S&P 400 Mid-cap, S&P 600 Small-cap, NASDAQ 100 a i z dalších zdrojů. Všechny akcie mají vyšší roční růst zisků než 15 %. Vyšší důraz byl kladen na soustavnost historického růstu. Další podmínkou výběru bylo, že se společnosti dosahují nadprůměrného růstu v posledních pěti letech. Existuje zde však i několik výjimek.

Výběr není mechanický a vyjadřuje mé zkušenosti a můj pohled na to, co je rychle rostoucí akcie. Nicméně je třeba zdůraznit, že investice do libovolné zde uvedené akcie je založena na předpokladu, že si společnost udrží růst své každoroční ziskovosti. V žádném případě se nejedná o doporučení k nákupu. Tento přehled nabízí růstové akcie, které se pohybují na správné hodnotě a které je možno uvažovat za potenciální investici. Každý investor si musí provést svůj vlastní výzkum, aby usoudil, jestli některá z akcií je pro něj vhodná, nebo není. Každý investor musí uvážit, zda je investice pro něj vhodná z hlediska jeho cílů, doby investování, velikosti zisku, velikosti rizika a dalších individuálních nároků.

V seznamu se nachází akcie společností s různou kvalitou a s různou velikostí rizika. Seznam je rozdělen do sekcí podle velikosti tržní kapitalizace. V každé sekci se nachází jedna až dvě podobněji popsané akcie, které považují ze svého pohledu za atraktivní. Samozřejmě to neznamená, že se všechny akcie budou v budoucnosti chovat podle předpokladů, ale akcie v seznamu je možno vzít do úvahy při rozhodování o investicích.

Čtěte dále:
10 nejlepších akcií na rok 2014 podle Barrons
Credit Suisse si vybírá pro rok 2014 akcie Goldman Sachs a dalších finančních institucí
29 akcií, které mohou vynést SP500 k výšinám


Podrobné prozkoumání každého grafu může pro investory mít přínos i v případě, že se rozhodnou do akcií neinvestovat. V takovém případě lze považovat tento text za studijní materiál, který ilustruje souvislost mezi ziskem a cenou akcie.

Pozn.: Názvy jednotlivých sektorů podle tržní kapitalizace se drží anglického pojmenování.


AutoZone Inc (AZO)
AutoZone, Inc. prodává a distribuuje náhradní autodíly a autopotřeby v USA. Společnost provozuje 4836 prodejen v USA, 362 v Mexiku, a 3 v Brazílii.


Skyworks Solutions Inc (SWKS)
Skyworks Solutions, Inc., se svými divizemi vyrábí analogové polovodiče. Společnost dodává součástky pro automobilový průmysl, internetový průmysl, telekomunikační průmysl, energetiku, GPS, lékařství, obranu, bezdrátové přenosy, chytré telefony atd. 
 

Bed Bath & Beyond Inc (BBBY)
Bed Bath & Beyond Inc. provozuje řetězec maloobchodních prodejen pod názvy Bed Bath & Beyond (BBB), Christmas Tree Shops a That!, Harmon a Harmon Face Values, buybuy BABY, a World Market nebo Cost Plus World Market. 
 

Celgene Corp (CELG)
Celgene Corporation, je bio-farmakologická společnost která zkoumá, vyvíjí a prodává léky na léčbu rakoviny a nemocí imunitního systému.
 

Continental Resources Inc (CLR)
Continental Resources, Inc. podniká v oblasti nezávislé těžby ropy a zemního plynu. Vlastní ložiska v Severní Jižní a Východní části USA
 

AZZ Inc (AZZ)
AZZ Incorporated vyrábí elektrická zařízení a stroje pro průmysl silnoproudé elektřiny. Vyrábí transformátory, generátory a distribuční techniku pro průmyslové využití. Společnost také provozuje galvanizaci oceli v Severní Americe. 
 
  

Pokračování...

 




Čtěte dále:
Akcie roku 2014: Růstové akcie. Část první
 

 Akcie roku 2014: Růstové akcie. Část třetí, závěrečná


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688