Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  31.01.2014 10:07:06

Jak jsem za tři měsíce live tradingu ušetřil milion

Nepochybně každý správný trader už důkladně přemýšlel, jak vydělat obchodováním na burze svůj první milion. Zkoušel tucet různých systémů, strategií či indikátorů, které zaručeně fungují, nicméně vysněný úspěch se neustále ne a ne dostavit. Vyzkoušeli jste už skutečně všechno? Rád bych Vám nyní ukázal trochu jiný úhel pohledu, jak při live tradingu ušetřit svůj první milion!

V průběhu cca šesti let působení na FOREXu jsme přišli na to, že úspěch v manuálním tradingu záleží za prvé na schopnostech daného tradera, jak se dokáže přizpůsobovat, vycítit příležitost potenciálního zisku a přijmout situaci ztrátového obchodu, za druhé pak na brokerovi, přes kterého realizuje jednotlivé obchody. V rámci automatického obchodování o důležitosti zvolení špičkového brokera ani nemluvě.

Pojďme si nejprve objasnit, jaké náklady obnáší každý realizovaný obchod. V názorném příkladu z reálného tradingu poté uvidíte, jak významný může být rozdíl v celkových nákladech u různých brokerů.

Spread. První typický náklad se nazývá spread, respektive rozdíl mezi nabídkou a poptávkou, tedy cenou, za kterou instrument prodáváme a za kterou nakupujeme. Výši spreadu známe již před otevřením obchodního účtu u daného brokera.

Komise. Druhý náklad se nazývá komise neboli poplatek za otevření a uzavření obchodu. Při porovnávání komisí různých brokerů je důležité zjistit komisi ve stejné měně (USD) za zobchodovaný 1 LOT round turn. Round turn znamená právě započítání jak otevření, tak uzavření obchodu. Pokud uvidíte komisi per side, pak hodnotu musíte vynásobit dvěma, abyste získali komisi na obchod round turn. Komisi známe také před začátkem obchodování.

Skluz. Naprosto zásadní rozdíl mezi reálným a demo účtem spočívá v tom, že pokyny na reálném účtu odchází do trhu za skutečných tržních podmínek, zatímco obchody na demo účtech probíhají pouze virtuálně simulací. Z důvodu skluzu, který na demo účtu neexistuje, výsledky obchodování na demu budou vždy zkreslené. Skluz představuje další velmi podstatný náklad, který lze dostat jak u vstupu do trhu, tak u výstupu (uzavření obchodu za market, stop loss, take profit, u jakéhokoliv příkazu), jeho přesná výše však není předem známá. Prakticky skluz funguje tak, že například na cenu 1.35000 zadáte čekající příkaz BUY, trh čekající příkaz protne, aktivuje se a dochází k realizaci obchodu brokerem. Broker v průběhu realizace obchodu najde nejvhodnější nabídku od poskytovatelů likvidity, respektive takovou, díky které dokáže obchod s požadovaným objemem realizovat na co nejbližší ceně od hladiny 1.35000. Ve skutečnosti však Váš BUY příkaz broker může vyplnit na ceně 1.35010, což znamená, že se naše náklady zvyšují o nepřehlédnutelných 10 bodů. Největší skluzy zpravidla dostaneme při zveřejňování důležitých fundamentálních zpráv (nezaměstnanost v USA, hrubý domácí produkt, inflace, úrokové sazby a další). Z toho důvodu nedoporučujeme bezprostředně kolem vyhlašování zásadních ekonomických ukazatelů obchodovat, tím se dostaneme na mnohem nižší průměrný skluz. Skluz není na první pohled vidět a dovolím si tvrdit, že u 90% brokerů se jedná o vyšší náklad, než spread a komise dohromady!

V závislosti na tom jsme prováděli a stále provádíme rozsáhlé testy brokerů na live tradingových účtech, kde se zaměřujeme právě na realizaci jednotlivých příkazů. Přímé market makery, kteří se snaží klienty nalákat na bonusy při vkladu a přitom otevírají obchody proti nim a profitují tak z jejich ztrát, jsme vyřadili předem. V rámci testů zjišťujeme mimo jiné vystupování brokera, jeho podporu a snažíme se dozvědět o interních informacích, ke kterým se běžně nelze dostat. Objevili jsme vazby mezi zdánlivě absolutně nepropojenými společnostmi a mnoho dalších zajímavých informací, o tom někdy jindy.

Hlavním záměrem testů bylo najít nejvhodnějšího brokera pro náš rychlý scalpingový AOS, protože v scalpingu náklady na obchod a celkové kvality brokera hrají existenčně důležitou roli. Po rozsáhlém testování, kdy jsme vyzkoušeli X desítek různých brokerů, jsme vybrali toho nejlepšího. Vzhledem k uloženému kapitálu a protáčeným měsíčním objemům jsme navíc vyjednali lepší podmínky, slevu na komisích, pro nás a pro známé, kteří s námi spolupracují. Průměrný realizovaný měsíční objem naší skupiny se neustále navyšuje, proto zcela jistě budeme brzy pokračovat v jednání o ještě lepších podmínkách k obchodování. Scalpingový AOS otevírá v průměru 15 obchodů za den na EURUSD, objem 3 loty na obchod, což u scalpingu není nic neobvyklého. Jednoduchým výpočtem Vám nyní předvedu, jak jsme za 3 měsíce obchodování ušetřili celý milion!

Běžný broker - spread na EURUSD 1,6 pips, bez komise, když zavřeme všechny oči a budeme hodně optimističtí, pak průměrný skluz může vycházet 1 pips. Tzn. celkem 2,6 pips neboli 26 USD / 1 LOT. Takové podmínky jsme měli u jednoho nejmenovaného brokera.
Námi zvolený broker - spread 0,03 pips, komise 6 USD / 1 LOT (po započítání vyjednané slevy), skluz včetně rezervy navíc 1,4 USD / 1 LOT (skutečný průměr v situacích, kdy vstupujeme do trhu, vychází aktuálně dokonce nižší). Tzn. celkem 7,7 USD / 1 LOT.

AOS realizuje 15 obchodů za den = 330 obchodů za měsíc = 990 obchodů za 3 měsíce
Náklady u běžného brokera = 26 USD * 990 obchodů = 25 740 USD * 3 loty na obchod = 77 220 USD = 1 544 400 CZK
Náklady u zvoleného brokera = 7,7 USD * 990 obchodů = 7 623 USD * 3 loty na obchod = 22 869 USD = 457 380 CZK

Čísla mluví za vše, obrovské snížení nákladů, které se až nepředstavitelně projeví na samotných výsledcích. Rád bych doplnil, že se jedná o situaci z live tradingu, scalpingové AOS je díky tomu velmi vyvážené a stabilní, což jsme upřednostnili před agresivním stylem tradingu. Pamatujte, že čím nižší náklady, tím vyšší (nebo vůbec nějaké) zisky, zároveň se po otevření obchodu dostanete mnohem rychleji do zisku, to znamená obzvlášť v manuálním tradingu méně stresu a vyšší úspěšnost ziskových obchodů. Pokud to myslíte s tradingem vážně, kvalitní broker patří mezi absolutně základní předpoklady pro úspěšný trading.

Čtěte dále:
O ČEM MAKLÉŘI NECHTĚJÍ, ABYSTE VĚDĚLI?

Co prodejci zázračných obchodních systémů nechtějí, abyste věděli?

Z toho důvodu jsme ve spojení s live tradery a tvoříme uzavřenou komunitu, která vyjednává s brokery po celém světě. Náš cíl spočívá ve vyjednání co nejnižších nákladů na otevřený obchod, což znamená vyšší zisky pro všechny ve skupině. O lepších podmínkách lze s brokery diskutovat na základě výše kapitálu nebo realizovaných měsíčních objemech. Pochopitelně v rámci skupiny realizujeme mnohem vyšší objemy a tvoříme vyšší kapitál než je schopný vytvořit samotný jednotlivec. Tuto komunitu bychom rádi otevřeli i pro ostatní, protože každý realizovaný obchod na reálném účtu se počítá a tím víc můžeme tlačit na brokery, z toho důvodu by bylo prospěšné spojit síly.

Broker, kterého jsme na základě důsledných testů zvolili a u něhož sami obchodujeme vlastní kapitál, patří mezi světovou špičku. Řídí se australskými zákony, podléhá regulaci Australian Securities and Investments Commission (ASIC). V průběhu cca 1,5 roku, kdy u brokera máme menší osobní účty, jsme nenarazili na jediný vážný problém. S komunikací a podporou brokera jsme maximálně spokojení. Mezi poskytovatele likvidity brokera patří 50 největších světových bank, proto dokáže skvěle realizovat jednotlivé obchodní příkazy.

Usilovně se snažíme o snižování poplatků a o jednání s férovými brokery, proto zvolení jiného brokera do budoucna určitě nevylučujeme. Výhodnější podmínky, slevu na komisích, jsme schopní pro případné zájemce zajistit. Pro bližší informace, o jakého brokera se jedná a další podrobnosti, můžete získat skrze kontaktní formulář na stránkách www.mt4coders.com.


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688