TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  18.11.2013 19:20:09

Z brambor se dají udělat i výborné klobásy! RECEPT UVNITŘ

Ano, z brambor se dá udělat i klobása. A nezkušené oko si ji snadno splete s obalovanými klobásami vinnými. A jak na to?

Bramborová klobása

Potřebovat budete 750g vařených brambor, 300g uzeného masa nebo uzeniny, 150g hrubé mouky, 100g strouhaného tvrdého sýra, 100g sádla nebo másla, 2 vejce, 1 lžíci škrobové moučky, 3 stroužky česneku, drcený kmín, muškátový květ, sůl, hladkou mouku na vál, špejle a olej na smažení, píše se na serveru Maminčiny recepty.

 

Ani postup není nijak složitý a výsledek prý stojí za to! "Uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme a dáme do mísy. Přidáme máslo nebo sádlo, mouku, škrob, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, strouhaný sýr a prolisovaný česnek, okořeníme kmínem a muškátovým květem, osolíme a dobře propracujeme," píší autoři receptu. 

Tvoříme válečky, stočíme je na způsob vinné klobásy, propíchneme je špejlí, obalíme v mouce a dočervena na oleji opečeme. A pak už zbývá jen popřát dobrou chuť!
 

Brambory pečené se sýrem

Zapečených brambor existuje spousta variací, ale tenhle recept je všechny překonává hlavně svým vzhledem. Bez rozpaků můžete takto zapečenou bramboru servírovat jako luxusní a efektní přílohu nebo jako samostatný pokrm.
 

Pro čtyři osoby vezměte osm velkých brambor. Omyjte je a do každé brmabory udělejte šest nebo osm zářezů vedle sebe. Řezejte opatrně, ať bramboru neproříznete.
 

Do zářezů vložte kousek másla a pak kousek sýru - můžete použít i různé druhy, vhodný je čedar, gouda i eidam. Troubu předehřejte na 200 °C a každou bramboru vložte na plech v jakési mističce z alobalu. Brambory pečte asi 45 minut, dokud nebudou měkké.
 

Placky z brambor a zelí

Budte potřebovat asi půl kila vařených brambor, 100 g uzeného masa nebo salámu, jednu velkou cibuli, 150 g kysaného zelí, 150 - 200 g hrubé mouky, 2 vejce, petrželovou nať, sůl, pepř a olej na smažení.
 

Uvařené brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte najemno nakrájenou cibuli, uzené maso a pořádně vymačkané zelí překrájené rovněž na drobné kousky. Pak přidejte i vejce a mouku a vypracujte těsto, ze kterého budete dělat menší placičky a smažit je z obou stran na oleji. Dobrou chuť!

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688