TEST UTOPENCŮ: Obstály jen jedny! Zbytek je jak podivná paštika!
Na začátku testu bylo pět sklenic napěchovaných zeleninou a špekáčky. A na konci šéfkuchař se zkroucenou pusou, který čtyři ze vzorků moc nepochválil. Chutnal mi jen jediný - bohužel to byl ten nejdražší.
Většinou měl František Maděra z restaurace Argument problém s tím, že buřtíky v nálevu jsou z drůbežího masa, často navíc našlehaného jako pěna. Jeden z utopenců byl dokonce tak podobný paštice, že se dal i namazat na chleba.
A jak tedy dopadl celý test?
1. místo
Utopenci Kostelecké uzeniny 680 gramů
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2013/1582875.jpg
Výrobce: Kostelecké uzeniny, Kostelec
Složení: vepřové maso 40%, vepřové sádlo 25%, hovězí maso 10%, vepřové kůže 5%, pitná voda, bramb. škrob, sůl
Cena: 72,90 Kč
Hodnocení: Konečně se blížíme ke špekáčku z vepřového masa. I barevně je z testovaných vzorků nejlepší. Chuťově je dobrý, nemám s ním problém. Je dostatečně kyselý, aromatický tak akorát. Jednoznačný vítěz.
2. místo
Utopenci Viva Carne 670 gramů
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2013/1582873.jpg
Výrobce: PT servis konzervárna Tábor
Složení: Uzenina 30% hmotnosti (vepřové a hovězí maso, vepřové sádlo a kůže, strojně oddělené drůbeží maso, bramborový škrob, sója), lák, zelenina, koření
Cena: 59,90 Kč
Hodnocení: Alespoň to tvarem připomíná špekáček, i když maličký. Chuťové výrazné, aromatické. Je tam znát ten bobkový list, nové koření a pepř z nálevu. Je i ostrý, blíží se to utopenci.
3. místo
Utopenci Spar 700 gramů
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2013/1582876.jpg
Výrobce: Kostelecké uzeniny, Kostelec
Složení: kuřecí maso 40%, vepřové sádlo 15%, cibule 15%, vepřové maso 10%, vepřové kůže 10%, strojně oddělené drůbeží maso 5%, voda, mouka, bramb. škrob, sušené mléko, sůl
Cena: 59,90 Kč
Hodnocení: Utopenec má být z vepřového, tohle je z kuřecího. A je to poznat, je hodně světlý. A když do něj kousnete, je to pachuť kuřecí chrupavky. S utopencem to nemá nic společného.
4. místo
7 utopencov Novofruct 660 gramů
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2013/1582872.jpg
Výrobce: Novofruct SK, Nové Zámky
Složení: měkký masný výrobek 45% (strojně oddělené drůbeží maso 42%, vepřová slanina 19%, , drůbeží tuk 17%), voda, ocet, koření, zelenina
Cena: 56,50 Kč
Hodnocení: Ani to moc jako utopenec nevypadá, spíš to připomíná menší párek. Je tam hodně strojně odděleného masa, je to vyšlehané s naaranžovanými kousky tuku. Je to jako žvýkačka, není to slané, nemá to chuť. Kuřecí párek s cibulí zalitý octovou vodou.
5. místo
Utopenci s cibulí Karlova koruna 700 gramů
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2013/1582874.jpg
Výrobce: vyrobeno v České republice
Složení: špekáček (vepřové maso 45%, voda, vepřové sádlo a kůže, hovězí maso 5%, bramb. škrob, dusitanová solící směs, cibule, kysané zelí, , paprika, nálev
Cena: 59,90 Kč
Hodnocení: Tady výrobce nešetřil zeleninou. Tvar je zase minišpekáček. Ale je to jak pěna z vepřového, jak šlehačka. Absolutně, vůbec mi to nechutná, chuť nepřipomíná maso, dá se to namazat na chleba jako paštika.
TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.
Poslední zprávy z rubriky Z domova:
Přečtěte si také:
Prezentace
28.03.2024 5 kroků pro pravidelnou údržbu vaší motorové pily
27.03.2024 I elektrická koloběžka musí mít povinné ručení
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Revoluce v umělé inteligenci: Nový superčip společnosti Nvidia může změnit svět
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt)
Mgr. Timur Barotov, BHS
Michal Brothánek, AVANT IS
SPILBERK investiční fond SICAV, a.s. se mění k lepšímu aneb Co přinesla Valná hromada
Miroslav Novák, AKCENTA CZ
ČNB pokračuje ve snižování sazeb, proinflačním rizikem slabší koruna
Ali Daylami, BITmarkets
Bitcoin stanovil nové historické maximum – Je už na nákup pozdě?
Petr Lajsek, Purple Trading
Slabá koruna prodraží dovolenou. Kolik si kde letos připlatíme?
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz