Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  15.10.2013 13:50:30

Otisky vám kromě policie a Applu vezme už i HTC!

Byl to právě včerejší den, kdy byla představena větší verze vlajkové lodi společnosti HTC, model HTC One max. Jak už bylo zmíněno a jak samotný název modelu napovídá, nebude se jednat zrovna o malé zařízení. Display tohoto telefonu bude mít 5,9“, což jej řadí do kategorie „phabletů“ po bok konkurence v podobě zařízení jako Samsung Galaxy Note 3. Tady je potřeba zmínit, že One max je ještě o téměř tři palce větší, než už tak velký Galaxy Note 3. Vypadá to však, že i takto velká zařízení si našla své místo na trhu a nic nebrání jejich rozšiřování mezi uživateli, obzvlášť, pokud budou využívány s dalšími chytrými zařízeními, např. v podobě chytrých hodinek. U takto velkého displaye, navíc v této kategorii, je samozřejmostí FullHD rozlišení. HTC u svého nového modelu jde ve směru, který nastavil původní model HTC One. Můžeme tedy počítat s tenkým a elegantním hliníkovým tělem, vyvedeným designem, stereo zvukem a celkově výbornými HW parametry. Co je ale u tohoto modelu nové, je snímač otisků prstů. HTC se tedy tímto řadí po bok Applu, který tuto funkci představil nedávno u svého nového modelu iPhone 5S. Navíc se podle dostupných informací zdá, že u HTC přišli s více „možnostmi“ využití tohoto prvku (čtečka má umět pracovat až se třemi prsty a každému z nich máme možnost nastavit speciální funkci).

Prodeje HTC jdou již delší dobu dolů a společnost se v tomto směru potýká s nemalými problémy. Ve hře je však převzetí ze strany, aktuálně světové jedničky ve výrobě osobních počítačů a v Číně také jednoho z hlavních výrobců a prodejců chytrých telefonů Lenovo. Lenovo, jakožto výrobce chytrých telefonů, není v Evropě příliš známé, odkupem společnosti HTC by však pozici společnosti nejenom na tomto trhu změnilo.

Michal Novotný


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR, Evropě a USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688