Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podnikání  |  29.08.2013 13:37:58

Počet živnostníků s vlastním bydlení meziročně vzrostl až o 20%

Až o jednu pětinu více klientů z řad živnostníků zaznamenala v tomto roce společnost Ekonomické stavby. Ti začali ve zvýšené míře využívat služeb společnosti při dosažení na hypotéku a stavbě vlastního rodinného domu. Bankovní instituce nadále hodnotí finanční možnosti živnostníků na základě nevypovídajících daňových přiznání a proto je její získání velmi problematické. Společnost Ekonomické stavby díky svému přístupu zařídí hypotéku i těmto klientům.

Hypotéka, která je běžným způsobem financování vlastního bydlení by měla být rovnoměrně dostupná pro všechny, kteří mají dostatečné finanční zázemí. Čeští živnostníci jsou ale v porovnání s těmi, co mají uzavřenou klasickou pracovní smlouvu ve výrazné nevýhodě. Bankovní domy v současné době nenabízejí dostatečně flexibilní řešení, v rámci kterého by dokázaly takovým klientům vyjít vstříc. Možnost hypotéky závisí na doložení daňového přiznání za poslední dva roky, to je však zkreslující a nemá dostatečný vypovídající charakter.

Uveďme příklad z praxe. Jako drobný živnostník může klient v daňovém přiznání uplatnit nejvyšší paušál 70 procent. Vydělává opravdu dobře a měsíčně mu pro rodinu zbývalo pravidelně více než a 40 000 korun. Před odečtením daňového paušálu činil jeho roční hrubý příjem 600 000 korun. Přirozeně využil možnost nevést účetnictví, ale odečetl paušál. Tím se zdaňovaný příjem změnil na 180 000 korun. Po odečtení položek na dvě malé děti a manželku na mateřské se daň ještě snížila. V bance je takový případ následně vyhodnocený jako nevhodný.

Společnost Ekonomické stavby umí vyjít vstříc i těmto klientům. Nárůst klientů živnostníků nás samozřejmě těší, uvítali bychom ale spíše změnu v přístupu bank k flexibilnějšímu řešení. V Česku je až milion živnostníků, což není vůbec zanedbatelná skupina. Neměli by být opomíjení a znevýhodněni oproti zaměstnancům, jen proto, že systém přidělování hypoték je špatně nastavený,“ hodnotí situaci ředitel Ekonomických staveb David Mencl.

 

 

 

O společnosti Ekonomické stavby

Ekonomické stavby, přední stavební společnost v oblasti výstavby zděných rodinných domůregionu střední Evropy, se od svého založení v roce 1998 zaměřuje na kvalitu a šíři nabídky, která je svým rozsahem na trhu ojedinělá. Od počátku své existence se Ekonomické stavby specializují výhradně na oblast bydlení a každoročně realizují a předávají svým klientům v České republice přes 400 domů. 

 

Cílem Ekonomických staveb je zpřístupnit bydlení v rodinném domě co nejširšímu spektru zákazníků, čehož dosahují širokou nabídkou služeb – od individuálního projektu, přes vyřízení stavebního povolení a zajištění financování až po samotnou realizaci – a příznivými cenami. Ekonomické stavby chtějí být spolehlivým a stabilním partnerem pro výstavbu rodinných domů, který vždy nabízí něco navíc.

 

Ekonomické stavby jsou ryze českou společností s dlouholetou tradicí, která klade důraz na kvalitu a maximální efektivitu všech procesů. Ke spolupráci si vybírá silné a stabilní partnery, díky kterým může neustále svou nabídku rozšiřovat a zajistit stavbu domu za příznivou cenu. Společnost je držitelem certifikátu jakosti ISO 9001 již od roku 2003 a certifikátu ochrany životního prostředí ISO14 000 od roku 2007.

 

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz

 

 

Eva Dóšová

FleishmanHillard

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688